7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edincik'te zeytin alımları sürüyor

Marmarabirlik Zeytin Satış Kooperatifi, Bandırma'nın Edincik Beldesi'nde Su tipi ve Gemlik tipi zeytin alımlarını sürdürüyor. 

Marmarabirlik Edincik Kooperatifi Başkanı Mehmet Keleşoğlu, rekolte beyannamesinde belirtilen hasatın yüzde 60'lık kısmının alımının tamamlandığını belirtti. Üreticiye verdikleri sözler doğrultusunda ödemelerin devam ettiğini ifade eden Keleşoğlu "Zeytin avans ödemelerinin ikinci periyodu bugünden itibaren başladı. Ziraat Bankası'nda hesabı olan üreticilerimiz bundan sonra atm cihazlarından zeytin paralarını çekebilecekler. 

Böylece kooperatif önünde para almak için beklemek zorunda kalmayacaklar. Su tipi zeytinde 1 YTL 75 YKR olan avans fiyatı gerçek alım bedeli olarak 2 YTL 73 YKR'ye yükseldi. Gemlik tipi zeytin ise 2 YTL 50 YKR'den 3 YTL 90 YKR'ye çıktı. Ayrıca kooperatifimizde yağlık zeytin alımlarımız da devam etmektedir. Birliğin avans fiyatları açıklanınca bize karşı tabutlu protesto eylemi yapanlar şimdi gerçek fiyatlar açıklandığında neden ortada yoklar" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 18:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?