5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Edremit Belediyesi’ne haciz şoku

EDREMİT BELEDİYESİ’NE HACİZ ŞOKU

Balıkesir’in Edremit Belediyesi’ne, eski başkanlık yönetiminin ödemediği borçlar nedeniyle akşam saatlerinde haciz geldi.

Makam odasında vatandaşların sorunlarını dinleyen ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir’i konuk eden Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, odasına giren haciz görevlilerini görünce kısa süreli yok yaşadı. Geçtiğimiz dönemki belediye yönetimi zamanında belediyeye yapılmış olan işlerin karşılığında bir şirkete olan yaklaşık 500 bin TL tutarındaki borcun ödenmemesi nedeniyle haciz geldiği öğrenildi.

Konuyu yetkililer ile görüşen başkan Kılıç, yargıya olan saygılarının sonsuz olduğunu ve borçların ödenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Edinilen bilgilere göre, 2004 yılında eski belediye yönetimi tarafından ilçenin Yılmaz Akpınar Bulvarı’ndaki orta refüjlerde bulunun süs havuzlarının yapım, bakım ve onarım işleri ile Şehit Hamdibey Meydanı’nda İtfaiye binası önündeki süs havuzunun bakım işleri tutarlarının İzmir merkezli ve “Bizim Park” isimli şirkete ödenmediği öğrenildi. Konudan haberdar olan Av. Tuncay Kılıç başkanlığındaki Edremit Belediyesi’nin, yargıya taşınan bahse konulu borca itiraz ettiği ve borcun ortalama 194 bin TL olarak yeniden belirlendiği belirtildi.

 

SÜS HAVUZLARINA 500 BİN TL HARCANMIŞ

Eski belediye başkanı Yunus Bozbey’den önceki dönemde de Belediye Başkanlığı yapan ve Bozbey ve ekibine Edremit Belediyesi’ni borçsuz devrettiklerinin altını çizen başkan Tuncay Kılıç, 2009 seçimlerinde yeniden başkanlık koltuğuna oturduğundan beri ‘Haciz’ kelimesine hiç te yabancı olmadıklarını kaydetti. Eski yönetimin bıraktığı borçlar nedeniyle daha önce de 3 kez Edremit Belediyesi’ne haciz geldiğini söyleyen başkan Kılıç, “Edremit Belediyesi’ni borçlarıyla devir aldık. Fakat önceki dönemde ben onlara bu makamı borçsuz bırakmıştım. Fakat bu kadarda büyük borçlar ile karşılaşabileceğimizi tahmin bile edemezdik. Bu kadar da olmaz. Sadece süs havuzu işleri için, halkın cebinden çıkacak olan yüz binlerce TL parayı nasıl verebildiniz? Bunlara nasıl imza atabildiniz. Ben 2009 seçimlerinde bu koltuğa yeniden oturalı ortalama 9 ay geçti ve 9 kez cep telefonu numaramı değiştirmek zorunda kaldım. Bu kadar büyük harcamalar büyük şehirlerde bile yapılamaz. Eski başkanın yaptığı yanlış icraatların hesapları sorulmaya başlandı. Hakkında yeni yeni davalar açılıyor. Edremit’in tüm sorunlarını çözmüşlerdi de süs havuzları mı eksik kalmıştı? Neye benzedikleri bile anlaşılmayan süs havuzlarına harcanan yüz binlerce TL para ile ilçemize yarı olimpik bir havuz kazandırılabilirdi. Edremit’in saraya ihtiyacı mı vardı ki, milyon TL’lere veren harcamalar ile Belediye Sarayı yaptınız? Onun da sıkıntısını biz çekiyoruz. Yeni belediye sarayı denilen binaya her ay yaklaşık 270 bin TL para ödemekteyiz. Kanunun kestiği parmak acımaz. Borç Edremit Belediyesi’nin borcu ise ödemek te boynumuzun borcudur. Ama suçlular da, yargı karşısında Edremit halkına hesap vereceklerdir” dedi.

Borçların ödenmesi yönünde sert uyarılarda bulunan haciz yetkilileri, başkan Tuncay Kılıç’ın anlatımlarını dinledikten sonra belediye binasından ayrıldı.

EDREMİT BELEDİYESİ’NE HACİZ ŞOKU
EDREMİT BELEDİYESİ’NE HACİZ ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 23:33:03
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 09:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?