6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit çetesi çökertildi

BALIKESİR'DE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen çete operasyonunda 12 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin yaklaşık 11 aydır izini sürdüğü uyuşturucu ve çek-senet çetesine ağır darbe indirildi.

Geçen hafta yapılan operasyonlarda, çete mensubu 4 kişi gözaltına alınmış, yaklaşık 2 kilogram kubar esrar maddesi ile 7.65 milimetre çapında 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait mermiler ele geçirilmişti.

Çalışmalarını genişleten jandarma, geçtiğimiz gün Burhaniye ilçesi ve Edremit ilçesine bağlı Zeytinli ve Altınoluk beldelerinde 8 kişiyi daha gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 1 adet 9 milimetre çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet namlusu kapalı ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 22 adet 9 milimetre çapında MKE yapımı dolu fişek, toplam 115.5 gram kubar esrar maddesi, 11 adet sigara halinde sarılmış kubar esrar, üzerlerinde binlerce TL rakamlar bulunan çok miktarda çek ve senet, çek ve senet fotokopileri, 1 adet hassas tartı ve 8 adet cep telefonu ele geçirildi.

Yapılan son operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 8 kişi, jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında Edremit Adliyesi'ne götürüldü. Altınoluk beldesinde, "organize suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı ile uyuşturucu madde ticareti yaptıkları" iddia edilen biri kadın toplam 8 kişi, adliye girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Adliyedeki sorgulamaları devam eden şahıslardan örgütün ele başı olduğu sanılan C.D. (49) ve beraberindeki N.D. (46) isimli kadın ile E.G. (42), A.R.Y. (26), E.A, (40) S.B. (29), A.Z. (44) ve B.E.Y.'nin (23) tutuklanmaları bekleniyor.

Ayrıca geçen hafta yapılan operasyonda, örgütü üyesi oldukları belirtilen Ö.K., E.D. ve M.Ş.'nin uyuşturucu madde ticareti suçlarından, diğer şüpheli S.B.'nin de başka bir suçtan dolayı tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevi'nde olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 14:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?