6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit Emniyeti'nde personel sıkıntısı

Edremit Emniyet Müdürlüğü, personel yetersizliği nedeniyle sıkıntıya girerken, sahil kesiminde açılması düşünülen polis noktasının açılamayacağı öğrenildi. 

Yaz sezonunun açılması nedeniyle yazlıkçıların bölgeye akın etmesi ve nüfusun sürekli artış göstermesi, Edremit Emniyet Müdürlüğü'nde sıkıntıya neden oldu. Emniyet Müdürlüğü norm kadrolarına göre 380 polis memurunun görev yapması gereken bölgede şu anda sadece 196 polis memuru görev yapıyor. 

4'ü trafik ekibi, 3'ü motorlu yunus ekibiyle toplam 18 ekibi bulunan Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne çok acil polis takviyesine ihtiyaç olduğu öğrenildi.

 Olayların önüne geçmek için sıkı çalışmalar yapan ve önleyici hizmet ekibiyle kritik noktaları sürekli kontrol altında tutan polis, ayrıca yine yaz sezonu nedeniyle 36 bin adet hırsızlığa karşı korunmanın yolları içerikli broşür de bastırdı. 

Öte yandan, Edremit'e bağlı Akçay Beldesi Altınkum mevkiinde 600 metrekarelik alanda bulunan mevcut binanın polis noktası olarak restore edilmesi ve bu sezona yetiştirilmesi planlanırken, personel yetersizliği nedeniyle yerin açılamayacağı da öğrenildi. 

İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeler, eldeki mevcut polis miktarına takviye personel olması gerektiğini belirtirken, yaz sezonuna bağlı artan nüfus nedeniyle olaylarda doğal olarak artış olmasının muhtemel olduğunu ve gerekli personel takviyesi beklediklerini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 15:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?