3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit esnafının yüzü gülecek

Balıkesir'in Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Midilli'den Edremit'e gelmek isteyen komşu ülke insanları için seferber oldu. Ayvalık'ta bulunan Jale Tur yetkilileriyle yapılan anlaşmayla 3 Haziran'dan itibaren her hafta Salı günü Edremit'te Midilli'den ticaret ve turizm için turlar başlayacak. 

11-18 Mayıs tarihleri arasında Midilli'de yapılan ticaret fuarında, Edremit Belediyesi tarafından hazırlatılan Yunanca "Edremit Ticaret Rehberi" büyük ilgi gördü. Bunun üzerine Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Midilli'den Edremit'e alış veriş transferini başlatmak için bir dizi görüşmelerde bulundu. Edremit Belediye Başkanlığı makamında yapılan toplantı sonrasında esnafın yüzünü güldürecek anlaşma sağlandı. 

Jale Tur Yetkileri Fatih ve Eşref Jale ile prensiplerde anlaşan Başkan Yunus Bozbey, "Esnafımıza destek olmak, yüzlerini güldürmek için bu çalışmaları aylardır sürdürüyorduk. Bu amaçla geçtiğimiz aylarda Midilli'ye bir ziyaret gerçekleştirdik. Edremit'e gelmek isteyen bir çok komşu ülke insanı ile sohbet ettik. Yetkili makamlarda görüşmeler yaptık. Sonunda Edremit'e Ayvalık otobüs aktarmalı günü birlik ticaret turlarını başlatıyoruz" dedi. 

Ayvalık Jale Tur yetkilisi Eşref Jale de yaptığı açıklamada, "Edremit'e Midilli'den gelmek isteyenlere yol göstereceğiz, yardımcı olacağız. Edremit Belediye Başkanımız bu yolcu transferi için elinden geleni yapmıştır. Özveride bulunmuştur. Bizler de aldığımız sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 09:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?