6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit fırtınaya teslim

Balıkesir'in Edremit ilçesinde fırtına ve yağmur büyük hasara neden oldu.

Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde balık için denize açılan balıkçılar denizde can pazarı yaşadılar. Denizin ortasında kalan çok sayıda balıkçıyı meslektaşları tehlikeye aldırmadan kurtardı. Fırtına ile yağan karışık yağmur ve dev dalgalar iskeleyi yıktı. Ağlar ve tekneler büyük zarar gördü. Balıkçıların canlarını ortaya koyarak tekne ve ağlarını kurtarmak istemeleri ise dikkat çekti.

Zararlarının büyük olduğunu belirten balıkçılar, "Her yağmurda büyük zarar görüyoruz. Bu sefer çok şiddetli oldu. İskelemiz yıkıldı, tekne ağlarımız büyük zarar gördü. Nasıl geçiniriz" diye konuştular.  Bu arada iskelede bulunan yürüyüş yolu da dalgalardan büyük zarar gördü. Balıkçılar milyonlarca liralık zararları olduğunu belirttiler.  Edremit'te de çok sayıda evin çatısı uçtu. Elektrikler kesildi. Şiddetli yağmur devam ederken daha çok zarar vermesinden endişe ediliyor.

Bu arada halkın yanı sıra sahile gelen Ak Parti belediye başkan adayı Akif Ateş balıkçılara barınak sözü verdi. "Sizin acınız bizim acımız" diyen Ateş, "Söz veriyorum 25 yıldır mağdur olduğunu söyleyen balıkçı mağdur olmayacak" şeklinde konuştu.

Öte yandan Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Sakızlı da incelemelerde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 15:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?