6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit il olsun mu, olmasın mı?

Balıkesir'e bağlı Edremit ilçesinin il olmasını isteyenler ve istemeyenler, intermet ortamında tartışma platformu oluşturdu.

'Facebook' isimli arkadaşlık sitesinde bir Balıkesirli vatandaş tarafından 'Edremit İl Olsun' sloganlı bir tartışma platformu oluşturuldu. Oluşturulmasının üzerinden henüz az gün geçmesine rağmen 350 üye sayısına sahip olan alanda, vatandaşlar özgünce yorum yaparak Edremit hakkındaki görüşlerini dile getiriyor.

Farklı yorumların yer aldığı tartışma alanında en dikkat çekici olan şeylerden bir tanesi de, üzerinde 'Edremit Büyükşehir Belediyesi' yazan Edremit Belediyesi'nin logosu oldu.

Kendi aralarında Edremit'in neden il olması gerektiğini tartışan üyelerin büyük çoğunluğu da, Akçay beldesi ile Edremit ilçesi arasında tramway hattı kurulmasını istiyor. Edremit'in il olması halinde Akçay ile birlikte Kadıköy, Zeytinli, Güre ve Altınoluk beldeleri ve ortalama 20 köyün de Edremit'in mahallesi olacağını öne süren Facebook üyesi Balıkesirliler, Belediye Başkanı olarak ta Edremit Belediyesi eski Başkanı ve MHP Belediye Başkan Adayı Av. Tuncay Kılıç'ın başkan olmasını istiyor.

Facebook'taki tartışma panosuna üye sayısı gün geçtikçe artarken, Av. Tuncay Kılıç'ın da, sanal alemdeki gelişmeleri yakından takip ederek, seçim çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 12:18:19
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 12:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?