6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit itfaiyesi ders veriyor

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki engelli öğrencilere İtfaiye görevlileri tarafından yangın dersleri verildi tatbikat yaptırıldı.

İlçede faaliyet gösteren ve Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği tarafından kurulan Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki öğrenci ve eğitimcilere yönelik yangın dersleri verildi ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ile özel bir yangın malzemeleri firması görevlileri tarafından okul bahçesinde, engelli öğrenciler ve eğitimcilere yangın anında yapılması gerekenler anlatılırken, olası yangınlara karşı alınacak önlemler gösterildi.

Ateş yakılarak gerçekleştirilen gerçek yangın tatbikatında engelli öğrenciler heyecanlı anlar yaşadı. Uzman görevliler, örnek olarak uygulamalı biçimde alevlere müdahalede bulundu. Daha sonra yakılan ateşe öğrenci ve eğitimciler söndürme tüpleriyle müdahalelerde bulundu. Rehabilitasyon merkezi müdürü Emine Çakır’ın da katıldığı yangın tatbikatlarının periyodik aralıklarla yapılacağı öğrenildi. Müdür Emine Çakır, eğitim ve tatbikatın çok faydalı olduğunu söyleyerek, Edremit Belediyesi ile özel firmaya teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 10:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?