3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit köylerine hizmet

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki köylerin ihtiyaçları, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Kaymakamlık tarafından hızla gideriliyor. 

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden sorumlu İl Genel Meclisi Üyeleri Himmet Gökdağ ile Yusuf Öztürk, ilçeye bağlı köylerin tüm eksiklikleri ile ilgilenilerek çalışmalar yapıldığını kaydetti. Son yapılan hizmetleri yerinde inceleyerek ayrıntılı bilgiler de veren Yusuf Öztürk, "İl Özel İdaresi bütçesiyle, Edremit Kaymakamlığı'nın idaresinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihtiyaçları bulunan köylerimize hizmetler hızla devam etmektedir. Son olarak yapılan hizmetlere bakılırsa; Bostancı Köyü'nde bin 100 metrekare uzunluğunda 1. kat asfalt kaplama işi ihalesi oldu ve yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde işe başlanacaktır. Bu çalışma kısa sürede tamamlanacaktır. Ek proje kapsamında Beyoba Köyü'nde (2 x 1 buçuk) 19 metre ebatlı box menfez yaptırılacak ve köyün en önemli sıkıntısı olan su baskınları önlenecektir. Yıl içinde Yolören Köyü Esin Akpınar İlköğretim Okulu'nun ana sınıfı yapıldı ve ayrıca bahçe düzenlemesi gerçekleştirildi. Bahçeye 841.65 metrekare kilit parke taşlar döşendi. Yaşyer Köyü'nün içine 130 metre uzunluğunda ve 6.19 metre genişliğinde beton yol yapıldı. Dereli Köyü'nün içine 260 metre uzunluğunda ve ortalama 5 metre genişliğinde ve yine köyün içine 253.80 metre uzunluğunda ve 7.79 metre genişliğinde iki ayrı beton yol yapıldı. Ayrıca 800 bordür ve 975 tane de su oluğu yapıldı. Çalışmalar hızla devam etmekte olup, yeni ihaleler ile birlikte yeni hizmetlere başlanacaktır" diye konuştu. 

Tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyen Himmet Gökdağ ve Yusuf Öztürk, köylü vatandaşların ve köy muhtarlarının yoğun ilgisi ile karşılanıyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:44:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?