6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit organ bağışında bir numara

Balıkesir'in Edremit Devlet Hastanesi organ bağışı konusunda rekor kırmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi organ birimi sorumlusu Murat Dönmez, değişik yerlerde düzenlediği konferanslarla insanları bilgilendirmeye devam ediyor.

2005 yılında davranış dalında 'Fair Play' ödülü alan Murat Dönmez, 'B- Fit Spor Salonu'nda organ bağışı konusunda hanımları bilgilendirdi. Balıkesir halkının organ bağışı konusunda çok hassas olduğunu belirten Murat Dönmez, "Balıkesir 2008 yılı istatistiklerine göre, organ bağışında 81 il arasında 1170 bağışla ilk 7'ye girdi.

Bunun yüzde 55 ise Edremit Devlet Hastanesi'nin katkılarıyla gerçekleştiği için gurur duyuyorum. Ancak bu rakam çok yukarılara çıkarmak zorundayız. Yoksa tablo çok ürkütücü. Bu rakamı bizler sizlerle 5 binlere ulaştırmak zorunda. Bunun için Devlet Hastanesi girişinde organ bağışı masası oluşturduk. İnsanlarımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz" dedi.

Hastanede çaresiz insanları gördükçe nasıl yardımcı olabileceğini düşündüğünü anlatan Dönmez, "Yakın arkadaşlarımdan kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastaların uygun organ bulmadıkları için öldüklerini üzülerek gördüm. 35 bin kronik böbrek hastası var. Bu hastalarımızın yıllık maliyeti 30 bin dolar. İnsanlar 3 günü diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar.

Bizler yada yakınlarımız, bugün sağlıklı, ancak yarının ne olacağını bilmeyiz. Bu nedenle nakil seviyesinde hedeflenen seviyeye ulaşmak zorundayız. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. Seminere katılan 56 kadından 60'si organlarını bağışladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 16:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?