6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit Parkında yıkım çalışması

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Türkiye’nin ilk havuzlu parkı olan Faruk Serpil Parkı’ndaki çay bahçelerinde geçtiğimiz gün inceleme yapan belediyeye bağlı ekipler, AK Partili yönetim zamanında genişletilen çay bahçelerinde yıkımlar gerçekleştirdi.

Eski belediye yönetimi zamanında çay bahçeleri sahiplerinin, dönemin Belediye Başkanı Yunus Bozbey ve yardımcısından izin alarak parkta işgal ettikleri yeşil alanlarda yaptıkları genişlemeler Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın talimatı üzerine tespit edildi. Geçtiğimiz gün gerçekleşen tespitlerin ardından belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bgün harekete geçerek taşma yaşanan alanlarda yıkımlara başladı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de geniş güvenlik önlemleri aldığı yıkımlar sırasında yapılan ölçümlerde, çay bahçelerinin sahiplerinin park alanı içinde bun 132.12 metre karelik alanı kapattıkları belirlendi. Edremitlilerin yıllardır, “Parkımızı geri verin” diyerek şikayet ettikleri parktaki işgalleri durduran Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın emriyle başlayan yıkım sırasında işletme sahiplerinin hoş görüsü dikkat çekti. Zabıta ve yıkım ekiplerine saygılı ve olumlu davranışlar sergileyen işletmeciler, görevlilerin işlerini daha çabuk yapmalarını sağladı.
Erdal G., Akın A., Nagehan K. ve Mehmet E. isimli şahıslara ait olan çay bahçeleri ile Büfe 66 isimli işletmenin; Park içinde 225-366-237 ve 48 metre karelik genişleme yaptıkları anlaşıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 19:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?