5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Edremit savaş alanına döndü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, meydana gelen selin ardından ortaya çıkan görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Edremit ilçesinde, kuvvetli yağışların etkisiyle çöken istinat duvarının altında kalan 15 araçta maddi hasar oluştu.

Gazi Celal Mahallesi Kahramanlar Sitesi'ne ait istinat duvarı, kuvvetli yağışların etkisiyle çöktü.

Yaklaşık 10 metrelik istinat duvarının altında kalan 14 otomobil ve bir arazi aracında maddi hasar oluştu.

İstinat duvarının altında kalan bazı otomobillerin LPG'li olduğunu ifade eden site sakinleri, araçların çıkarılması için destek istedi. 

Selin Yaraları Sarılmaya Çalışılıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Çok sayıda hayvanın telef olduğu ortaya çıkarken, bazı yollar hala kapalı.

Edremit'te Ülkü yolu üzerinde Süleyman Taşdelen isimli çiftçiye ait damlar sular altında kalırken, 250 koyun ve kuzu, 25 keçi telef oldu. Bölgede daha yüzlerce hayvanın telef olduğunu söyleyen Taşdelen, yardım beklediğini söyleyerek, "Hayvanlarım telef oldu. 15 kadar kuzu selde hayatta kalmayı başarmış. Bulunduğumuz arazinin suyu değil, Edremit Çayı'ndan taşan sular bizim çiftliğimizi sulara gömdü. Çok üzgünüz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bölgemizde hayvancılık bitmiştir" dedi.

Zeytinli beldesinin Altınkum Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ise sel suları tarafından ikiye bölündü. Ortasından dere geçen caddeye kurulan tahta köprü ilginç görüntüler oluşturdu. Bir binanın bodrum katında ikamet eden ve dairesi yarıya kadar suya gömülü olan aile hala evine giremiyor. Eşiyle birlikte canlarını zor kurtardıklarını ifade eden vatandaş, yatacak yerlerinin bile olmadığını söyledi.

Edremit Çayı'nın denize karıştığı mevki olan ve Akçay ile Zeytinli beldelerini Burhaniye ilçesine bağlayan kara yolu sel sularının etkisiyle çöktü ve yol trafiğe kapandı. E-87 yoluna alternatif olan bu yolu kullanmak isteyenler, yolun kapalı olduğunu görünce geri dönüyor. Selde malları hasar gören çok sayıda esnaf ise ellerindeki malları temileyip zararına satmaya başladı. Bölgede sular altında kalan çok sayıda ev, dükkan, okul ve benzeri alanlarında su tahliyesi devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de kuvvetli yağışın hayatı olumsuz etkilediği Edremit'e itfaiye personeli ve araç gönderdi. Belediyeden yapılan açıklamada, İzmir'in Edremit'teki çalışmalara destek verdiği kaydedildi. Açıklamada, 24 itfaiye personeli, su tahliyesinde kullanılmak üzere 15 motopomp, 3 kamyonet, 1 kamyon, 1 otobüs ile 1 deniz arama kurtarma aracının gönderildiği bildirildi.

Bölgedeki yardım ve kurtarma çalışmaları, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) başta olmak üzere çok sayıda arama kurtarma ekibinin iştirakiyle devam ediyor. Ayrıca İzmir'den gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli 8 dalgıç, kayıp ihbarlarına karşı bölgede hazır bekletiliyor.

AA/iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi 16:08:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?