5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Edremit Venedik’e döndü!

EDREMİTLİLER YAĞMURLA UYANDI

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, 10 dakika etkili olan rüzgarla karışık yağan yağmur, hayatı felç etti.

Sabah 08:00 sıralarında başlayan yağmurla gelen pisliklerin, menfezleri tıkanması sonucu, Edremit’in cadde ve sokakları Venedik’e döndü.

Yağmur, Sanayi bölgesinde de büyük zarara neden oldu. Özellikle, Cumhuriyet Meydanı ile Çayiçi Caddesi’nde Çarşamba pazarınında olması nedeniyle trafik tıkandı. Yağmur nedeniyle, bölgede esnaf zor anlar yaşadı. Ev, iş yerlerinin bodrumlarını su bastı. Yağmurun 10 dakikadan fazla sürmesi halinde afetin ise kaçınılmaz olduğu belirtildi. Esnaf, her yağmurda aynı çileyi yaşadıklarını belirterek artık Çayiçi Caddesi’ne bir çözüm bulunmasını istediler. Esnaf ayrıca, yağışlarda yetkililerin Cumhuriyet Meydanı ile Kapıcıbaşı Caddesi’nin kesiştiği yerden Çayiçi Caddesi yolunu mutlaka trafiğe kapatılmasını istediler. Çevre sakinleri, “Büyük araçlar, aşırı gelen yağmur suyunu taşırıyor. Trafik tıkanıyor. Bu durum iş yeri ve bodrumlarımıza su girmesine neden oluyor. Artık sesimize kulak verin. Her yağmurda aynı sorunu yaşamayalım” dediler.

YAğmur nedeniyle Çarşamba pazarında sergi açmaya çalışan esnafında malları zarar gördü. Kurşunlu Caddesi, Eski Bodur Sokak’ta menfezlerin çekmemesi burada yolları göle çevirdi. Öte yandan ilçede elektrikler de kesildi. Edremit Belediye Fen İşleri ekipleri ise seferber olurken, yağmurun getirdiği pisliği yalınayak temizlemeye çalışan temizlik işçisinin fedakarca çalışması görenleri şaşırttı. İlçede 10 dakikada metrekareye 28.2 kg yağış düştüğü öğrenildi.

EDREMİTLİLER YAĞMURLA UYANDI
EDREMİTLİLER YAĞMURLA UYANDI
EDREMİTLİLER YAĞMURLA UYANDI
EDREMİTLİLER YAĞMURLA UYANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 13:59:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 18:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?