6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit Zeytin Festivali coşkusu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bu yıl 31. gerçekleştirilen Edremit Zeytin Festivali, dolu dolu 2 günlük programla birlikte sona erdi.

Hazırlıkları günler öncesinden başlayan ’31. Edremit zeytin Festivali’ Cuma günü saat 16.00’da Kültür ve Sanat Fuarları’nın açılışlarıyla birlikte start aldı. Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç’ın başkanlığındaki organize komitesince düzenlenen festivalin ilk günü, A. Sııdıka Erke Etnoğrafya Müzesi’nde Bergama Kültür Sanat Derneği’nin Parşömen, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde de Bergama Halk Eğitimi Merkezi’nin Türk Motifli Halılar ve yine aynı yerde, Haşmet Demirbil’in Cunda-Evleri fotoğraf sergileri açıldı.

Festivalin resmi açılışı ise, Cumartesi günü saat 18.30’da Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan yapılan yürüyüşten sonra, Festival Meydanı olarak düzenlenen Şehit Hamdibey Meydanı’nda, Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç’ın konuşmasıyla başladı.
Elif Güvendik’in sunuculuğunda gerçekleşen 31.Edremit Zeytin Festivali’nin 2 günlük programı sırasında davetliler, başta ünlü sanatçı Kayahan olmak üzere, sevilen yıldızlarla, pop ve halk türküleri sanatçılarını, halk oyunları ekiplerini izleme şansı buldu.

Ünlü sanatçı Kayahan, konserinde eski ve yeni şarkılarından oluşan bir demet sundu. Gecede, sanatçı Sabahattin Hafızoğlu sevenleriyle buluştu, halk oyunları ekibi ve Ateşin Çocukları gösterileri yapıldı.

Ayrıca gündüz saatlerinde çocuklara yönelik müzikli kukla, Karagöz – Hacivat oyunları, palyaço şov, jonklör sihirbaz, yüz boyama ve çeşitli yarışmalar yapıldı. Bu arada, Güre Saruhan Otel’de Briç turnuvası da gerçekleştirildi. Havai fişekleri gösterilerinin de yapıldığı festivalin 2. gününde ise, yine akşam Şehit Hamdibey Meydanı’nda, sunumu Elif Güvendik’in yaptığı unutulmaz bir gece gerçekleşti. Halk oyunları ekiplerinin sahne aldığı gecede, ilk olarak sahneye İlhan Altın çıktı. Ardından sahne alan Popstar Çimen, Edremitlileri coşturdu. Daha sonra sahneye çıkan Arif Nazım, hayranlarına unutulmaz dakikalar yaşatırken, milyonların sevgilisi Ahmet Şafak, Arif Nazım ile aynı sahneyi paylaşarak, kardeşlik mesajları verdi.

Ahmet Şafak hayranları, sanatçıyı yakından görme ve şarkılarını canlı dinleme şansını yakaladıklarını söyleyerek Edremit Belediyesi’ne teşekkür etti. Konserlerini tamamlayan tüm sanatçılara Edremit Belediyesi’nin festival hatıraları olan plaketler takdim edildi. Festival etkinliklerini çok sayıda ulusal televizyon kanalı da katip etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 14:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?