25
Nisan
2024
Perşembe
BALIKESİR

Edremit'de facia kılpayı atlatıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Atatürk Mahallesine bağlı TOKİ konutlarının çıkış yollarından birinin istinat duvarı aşırı yağışlar nedeni ile göçtü.

Şans eseri yoldan birinin geçmemesi faciayı önledi.

Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, hemen yıkılan bölgeye yerine gelerek muhtar İrfan Kolçak'tan bilgi aldı. Fen işleri ve İmar Müdürü ile birlikte gelen başkan vekili Fatih Çağlar Gerekli yerlere yazılar yazılacak, bir an önce bu duvarı yapan müteahhide ulaşılıp gerekli işlemler yapılacaktır. Bu duvarım eskisinden daha sağlam yapılması konusunda hassasiyet gösterilsin talimatını verdi.

Atatürk Mahalle Muhtarı İrfan Kolçak, "Toki konutlarına taşındığımızdan bu yana çalmadığımız kapı kalmadı. En son Ak Parti Balıkesir Milletvekili sayın Ali Aydınlıoğlu mahallemiz ziyareti sırasında yollarımız konusunda bizlere yardımcı olacağını belirtti. TOKİ konutlarının altındaki bir inşaat firması binalarına yol götürebilmesi için sağlam olan yolumuza istinat duvarı çekti. Tabii ki kendi arsasına yol yapmak hakkıdır. Ama istinat duvarını yaptığında sağlam olmadığı görülüyordu. Duvarın kaldırım taşlarının döşenmemesi ve de yoğun yağmurun yağması toprağın ıslanmasına ve duvarın yıkılmasına sebep oldu. Allah korusun bu yoldan herhangi bir araba geçerken çökebilirdi. Çok büyük bir facia yaşanabilirdi. Yetkililerden ricamız artık bu insanları mağdur etmesinler. Doğru düzgün bir yol istiyoruz" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı 18:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?