6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit'e 3 yeni okul

Balıkesir’in Edremit ilçesi yeni eğitim yılına 3 yeni okul ile başlayacak.
İlçe merkezi ve bazı beldelerdeki okul ihtiyacı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverler sayesinde azaltılmaya çalışılıyor.

Artan nüfus karşısında okul ihtiyacının bazı yerlerde hat safhalara geldiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, şu anda yapımları süren 3 yeni okul binası olduğunu ve yakın zamanda birkaç yeni okulun daha temeli atılacağını belirtti. 2009 yılı içinde son olarak faaliyete başlayan Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu ve TOKİ konutlarında bulunan Şehit Onbaşı Kadir Altınöz İlköğretim Okulu’nun ardından, şimdide ilçe merkezindeki eski Devlet Hastanesi bahçesinde bir hayırsever tarafından yapılan Pak Maya Anadolu Lisesi, Işık Yolu kenarındaki Mimar Sinan İlköğretim Okulu ve Akçay beldesindeki Yunus Emre İlköğretim okullarının inşaatları devam ediyor.

Yapımları süren 3 yeni okulun 2009-2010 eğitim-öğretim yılında hizmete açılacağı ve bu sayede ilçe merkezindeki okul ihtiyacının büyük oranda çözüleceği bildirildi. Bununla birlikte Kadıköy beldesinde bir okul daha yapılması için yer tahsisi çalışmaları yapıldığı öğrenilirken, inşaat çalışmalarına başlanan okul binalarının ortalama 5 ay içinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmesi halkın takdirini topluyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?