3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'e 500 varil

Balıkesir Edremit Belediyesi, soğuması beklemeden küllerin çöp konteynırlarına atılması sonucu yangın çıkabilme ihtimali üzerine belirli noktalara 500 adet varil yerleştirdi.

Edremit ilçesinde, içinde kor bulunan ve soğuması beklemeden dökülen sıcak soba külleri yüzünden çöp konteynırlarının zamanla kullanılamaz hale gelmesi üzerine yetkililer küller için ayrıca variller yerleştirdi.

Vatandaşların küllerini bu varillerin içine dökmelerini isteyen Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "Evlerinde ısınmak için soba kullanan bazı vatandaşlarımız, sıcak küllerini soğumasını beklemeden çöp konteynırlarına ya da yanına döküyordu. Çöpler yanıyor tehlikeli durumlar yaşabiliyordu. Diğer yandan yanınca konteynırlar uzun süre direnç gösteremiyor ve eriyordu. Kullanılamaz hale gelen çöp konteynırları ise hurdaya ayırmak zorunda kalıyorduk. Tedbir olarak bizde çöp konteynırların yanına 500'e yakın kül varili bıraktık. Vatandaşlarımız, çift kova kullanarak küllerini soğuttuktan sonra dökmelerini istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 15:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?