3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'e iki yeni okul

Edremit Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan iki ilköğretim okulunun inşaatları tamamlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, binalarda incelemelerde bulundu. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cennetayağı Mahallesi'nde 6 ay önce temeli atılan 8 derslikli Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun kaba inşaatı tamamlandı. 

Altınoluk'ta bir yıl önce yapımına başlanan, hayırseverler ve belediyenin de katkılarıyla inşaatı tamamlanan 8 derslikli Mustafa Erçetin İlköğretim Okulu'nun 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete açılacağı öğrenildi. İki okulu da ziyaret ederek incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, sorumluluk alanlarındaki tüm okullarda büyük yenilikler yapıldığını kaydetti. Çağlayan, "Yaklaşık 6 ay önce Cennetayağı Mahallesi'nde yapımına başlanan Öğretmenler İlköğretim Okulu adını verdiğimiz okul inşaatının kabası tamamlandı. İç ve dış kaplamalarından sonra okulu önümüzdeki eğitim yılında hizmete açmak için çabalıyoruz. Altınoluk'ta geçtiğimiz yıl temeli atılan Mustafa Erçetin İlköğretim Okulu'nun inşaatı da tamamlandı ve teslimatı gerçekleştirilecek. Ayrıca okula yakın zamanda kurucu müdür de atanacak. Bu sayede Altınoluk'taki ihtiyaca cevap verilebilecek. Okulun kurulma aşamasında Altınoluk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 7 dönümlük araziyi hibe etti. Ayrıca 30 bin YTL'nin üzerinde maddi destek sağladı. Okula adını veren Mustafa Erçetin'in ailesi ise en büyük desteği verdi. Okul, devlet-vatandaş-belediye işbirliğiyle tamamlandı. Katkı sağlayan ve emeği geçen tüm kurum kuruluş ve hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz yıl ilçemize 2 yeni okul kazandırdık ve bu yıl da 2 okul daha tamamlandı. Yapılan yeni okullarımız engelli girişi ve engelli tuvaletleri dahil olmakla birlikte modern şartlarda eğitim veren durumdadır" dedi. 

Bu arada Akçay'da tüm işlemleri tamamlanarak atamaları beklenen Edremit Körfezi'nin 5 ilçe, belde ve köylerine hizmet verecek olan Rehberlik Araştırma Merkezi'nin önümüzdeki eğitim yılında hizmete gireceği bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine dahil edilen eski Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi binasının Sağlık Meslek Lisesi'ne dönüştürülmesi çalışmalarına hız kazandırıldığını belirten Çağlayan, inşaatları tamamlanma aşamasına gelen TOKİ'nin yaptığı ilköğretim okuluyla birlikte ilçeye önümüzdeki yıl 3 yeni okul daha kazandırılmış olacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 20:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan inal IP: 88.254.75.xxx Tarih : 5.10.2008 21:13:29

Yapılan okulun şantiyesinde çalışmaktan ve yüklenicisi a-bay madenle çalışmaktan çok mutluyum.Çok güzel ve hızlı bir çalışmayla biten okul için yapan ve yaptıranlara teşekkür ederim.