3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'e Mehmetçik Ormanı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde asker ve orman işletmesi iş birliği ile Mehmetçik Ormanı oluşturuluyor. 

Edremit Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy ile 19. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç'ın girişimleri ile Zeytinli çayı çevresindeki bozuk maki konumundaki vakıf arazileri orman olacak. Bu bölgeye ekolojik dengesi bozulmadan Mehmetçik ormanı, piknik alanı ve doğal kuş cenneti yapılacak. Doğal bitkileri ve göleti tahrip etmeden arazide temizlik ve sürme çalışmaları başladı. Çalışmalarda hassas yerlerde iş makinesinin başına geçen Aksoy, personeli eğitirken, bölge askerler tarafından da ağaçlandırılıyor. 

21 Mart Dünya Ormancılık Gününde çalışmaların bitirilmesinin hedeflendiğini bildiren Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy, "Bölgemizdeki çocuk yuvalarının iştirakiyle şenlik havasında çalışmalar tamamlanacak. Şu ana kadar Edremit Sğlam Nesil Çocuk Akademisi ve Burhaniye Atlıkarınca Çocuk Evi müracaat etti. Dünyamızı tehdit eden küresel ısınma sorunlarını geri plana çekmek, bugünkü modern teknoloji ve insan faktörü sebebiyle imkansız hale gelmiştir. Tek çözüm yine biz insanoğlunun ağaç dikmesi ve ormanlarımızı tahrip etmeden yaşamaktır. 

Ormanlarımız, hava kirliliği, yer altı sularımızın varlığı, toprak erozyonu gibi önemli çevre konularımızın tek koruyucusudur. Tabii bu arada bölgemizde mesken atıkları, özellikle piknik alanlara bıraktığımız çöplerimiz önemli bir problem olarak karşımızdadır. Bu konuda belediyelere, sponsor iş adamlarımıza, okullarda eğitim veren öğretmenlerimize, basınımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Havalarımızın geçmiş yıllara göre sürpriz olarak değişkenlik kaydetmesi, kışın hava şartlarının kötü gitmesi orman çalışmalarımızı aksatmamaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?