3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'in çehresi değişiyor

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı İbrahimce Mahallesi kabuk değiştiriyor. 

İlçede TOKİ ile başlayan değişim rüzgarına yeni adliye sarayı ve sosyal konutları da eklenince modern bir mahalle ortaya çıktı. Romen mahallesi olarak ün yapmış ve şimdiye kadar devlet yatırımlarından nasibini alamamış İbrahimce Mahallesi'ne Belediye Başkanı Yunus Bozbey sahip çıktı. 

Edremit'in gelişim ve açılımını depreme dayanıklı bölge ilan ederek TOKİ'de 412 konutluk yer tahsisi yaparak dönüşüm projesini başlattı. TOKİ'nin Türkiye'nin alışık olmadığı bir tarzda yaklaşık 1 yıl gibi kısa sürede konutları bitirme aşamasına getirmesi ise, yepyeni bir manzara ortaya koyduğu ifade edildi. 

Başkan Yunus Bozbey, TOKİ konutlarında yaptığı inceleme esnasında, "Bir yıl önce bomboş bir arazı vardı burada. Gelişimin ve değişimin gerçekleşeceğine kimseler inanmıyordu. İbrahimce'de dönüşüm bizimle başlamış oldu. Devamı da gelecektir. Buralar modern, yaşanır bir yer haline getirilecektir. Edremit'in her köşesine ayrı bir hizmet sunuyoruz. Edremit'in sadece Cumhuriyet Meydanı'ndan ibaret olmadığını yapılan hizmetler göstermektedir. Bu projemizi rüyalarında görenler olsa inanmazdı. Biz hayalleri gerçeklere dönüştürmesini severiz. Eybek suyu gibi, yeni belediye binası gibi" dedi. 

Edremit'in çehresini değiştiren TOKİ inşaatlarında 252 adet F tipi, 160 adet de Y tipi konut inşa ediliyor. 412 konutluk büyük projenin Haziran ayında tamamlanacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 13:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa coşkun IP: 78.178.152.xxx Tarih : 20.03.2008 01:27:35

sayın başkan niye bu projeyi sahipleniyor anlamak mümkün değil fakirin fukaranın 15 yıllık geleceğini mücahitlikten mütahitliğe geçen militan partizanlarınıza satıldı sizde onların sömürülerine alet olup bedava arsa verdiniz utanacağınız yerde övünmeniz bilgideki sığılığınızı gösteriyor devraldığınız belediyenin beş tirilyon alacagı 3 tirilyon borcu vardı bunu nasıl ödeyeceğim diye yaygara yapan siz tıpkı ağa babalarınız gibi satmadık yer bırakmadınız ama borç 30 tirilyonun üzerinde olduğnu kahve hanelerdeki hacı babalar bile biliyor o meşhur projelerinizde ki 1 tek lira ödemediniz tamamen borçla yapıldı yapmış olduğunuz hesalar çok komik belediyenin altındaki kapalı oto parkın günlük 3300 ytl olduğunu yagmurlu çamurlu soğuk sıcak tatil hergün bu parayı alması lazım hedefinize ulaşmak için bu halk sizi unutmayacak özellikle zulmu sınırlarda yaşayan bizler asla sizi unutmayacağız her gece birkaç saat uykumuz size olan güzel duygularımızdan dolayı kaçıyor uyku kaçma sırası size de hatta yusuf öztürk ede gelecek yaptıklarınızı sala unutmayacağız emekli imamın oğlu başkan olmadan evvel tek varlığı mobilet olan başkan gelir gelmez gerçi 2 yaşındaki arabaları beğenmeyip yenilerini aldınız ama