7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit’in erkekliği için dava

Balıkesir’in Edremit İlçesi’nde Asayiş Büro Amiri Komiser Aydın Yılmaz, 27 Kasım’da halk pazarında saat 17.30 sıralarında devriye gezerken, çok sayıda suçtan aranan azılı bir hırsızla karşılaştı.

Yakaladığı zanlının direnmesi üzerine onunla 10 dakikaya yakın süre boğuşan Yılmaz, "Yardım edin" diye bağırmaya başladı. Komiserin elinden kurtulan zanlı, kalabalığın arasına karışıp gözden kayboldu. Pazar yerindeki kalabalığın kendisine yardım etmemesi Yılmaz’ı isyan ettirdi. Arbede sırasında elbisesi de yırtılan Yılmaz, "Siz erkek değil misiniz, erkek adam yok mu? Erkeğim diye geziyorsunuz. Yerde 10 dakika Edremit’in en azılı hırsızıyla yuvarlanıyorum. Kimse yardım etmiyor. Olur mu böyle şey" diyerek sitem etti. Yılmaz’ın esnaf ve halkla girdiği diyalog gazete ve televizyonlara da yansıdı.

Komiserin bu sözleri üzerine Avukat Bülent Öven ise, "Edremit’te doğmuş ve yaşayan bir insan olarak dedemin kemiklerinin sızlamasına izin vermem. Burası Kuvay-ı Milliye’nin temelinin atıldığı yerdir. Bilmeyenler varsa Atatürk’ün Nutku’nu okusun. Hiç kimse Edremitli için ’Korkak, teslimiyetçi’ diyemez. Edremitli’nin erkek olmadığını iddia edemez" diyerek, Yılmaz hakkında Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Öven, komiserin hırsızla boğuştuğu için yakınmaya hakkı olmadığını da savunarak, "Ayın 15’i gelince maaşı Edremitliler almıyor. O zaman Emniyet’i kaldıralım, Edremit kendi başının çaresine baksın" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 05:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?