7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremitli Filistin için ilaç topluyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Devlet Hastanesi, sağlık raportörü tarafından Filistin halkı için ilaç yardımı kampanyası başlattı.

Sağlık raportörü Serkan Mermerkaya, İsrail`in Gazze'ye yaptığı katliamı kınadığını belirterek, biz nebze de olsa orada yaşayanların acılarını hafifletebilmek, biraz olsun zaruri olan ilaç ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ilaç kampanyası düzenlemeye karar verdiğini belirtti.

İsrail'in vahşeti ve katliamı sonucu çaresizliğe itilen Filistin halkının yalnız olmadığını gösterebilmek için ilaç yardımı kampanyası başlattığını belirten Mermerkaya, "Binlerce yaraları hava ve kara saldırıları sonucu hastanelerde ilaç bekliyor. Filistin hastaneleri acil sağlık hizmeti ilaç yetersizliğinden sunamaz hale gelmiştir. Filistin halkına uzatacağımız el ile kısmen de olsa kan gölünün ortasında yaraların sarılması için bir katkı sağlamak istedik. Kullanılmayan son kullanma tarihi geçmemiş ilaçları olan hayırseverlerimizin ilaçları bana ulaştırmalarını bekliyoruz. Yardımlar ay sonuna kadar sürecek. 4 Şubat tarihinde de Filistin'e gönderilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 20:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?