3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremitli öğrenciler Gaziantep'e gitti

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell işbirliğiyle gerçekleşen "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Balıkesir'in Edremit ilçesinden 287 öğrenci Gaziantep'e gitti. 

İlköğretim 7 ve 8. sınıflar ile ortaöğretim 1 ve 2. sınıflarda okuyan ve Türkiye'nin tüm illerinden seçilen 100 bin öğrencinin farklı illeri ziyaret ederek, ülkelerini tanımalarını, kendilerine güvenen, sorumluluk sahibi bireyler olmalarını amaçlayan "Gönül Köprüsü" projesi Edremit'te de hayata geçirildi. 06 - 13 Temmuz tarihleri arasında ilçeden 287 kişilik öğrenci ve 8 kişilik öğretmen kafilesiyle birlikte Gaziantep'e gitti. 

Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Soylu'nun sorumluluğundaki öğrenci grubu Gaziantep Üniversitesi Kampusu'ndaki Yüksek Öğretin Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda konakladı. Gezinin ilk günü otobüslerle Nizip'e giden öğrenciler, Zeugma ve gözetleme kulesini gezdi. Öğle yemeğinin ardından feribot gezisi yapan grup, Gaziantep'e hareket ederek akşam yemeği yedi. Gezinin ikinci günü İslahiye'ye hareket eden grup, Nurdağı'nda ağaç dikimi yaptı. Gaziantepli öğrenci ve eğitimcilerle birlikte çok sayıda ağaç diken öğrenciler, dostluk ve ağaç sevgisi mesajları verdi. Grup daha sonra Yesemek ve Tilmen Höyük'ü gezdikten sonra Gaziantep Üniversitesi'ni gezdi ve hayvanat bahçesini inceledi. Programın üçüncü günü Gaziantep Arkeoloji Müzesi'ne giden öğrenciler, savaş müzesini de gezme fırsatı buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 17:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?