3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremitliler diş hastanesini bekliyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, vatandaşlar, 7 ay önce yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılmamasına tepki gösteriyor. Yetkililer ise, hastanenin 10 gün içinde açılacağını söyledi. 

2007 yılında Edremit Belediyesi'nin Darsofa Mahallesi'nde Ali Fahri Akıllıoğlu Eğitim ve Sağlık Tesisleri adıyla yaptığı parkta inşaatına başlanan bina, 2007 yılının Aralık ayında Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılması için Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Devir işleminin üzerinden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen, hastanenin hala açılmaması halkın tepkisine sebep oluyor. Geçtiğimiz ay ilçeye gelerek devlet yatırımlarını incelediği esnada, yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne denetleyerek yetkililere hastanenin neden faal durumda olmadığını soran Vali Selahattin Hatipoğlu, personel tayin edilmesinin beklendiği cevabını alınca, sağlık müdürünü telefonla arayarak hastanenin hemen açılması için talimat vermişti. 

Vali Hatipoğlu'nun incelemelerinin ardından hastanenin yakın zamanda açılacağı haberlerini okuyan bölge halkı, üzerinden bir ay geçmesine rağmen hastanenin hala açılmamış olmasına tepki gösterdi. Edremit Belediyesi'nin kısa zamanda yaparak Sağlık Bakanlığı'na devrettiği yatırımın neden hizmete sokulmadığını soran vatandaşlar, "Belediyemizin bizler için yaptığı ve yetkililere devrettiği bu yatırımının neden açılmadığını merak ediyoruz. Basından takip ettiğimiz kadarıyla hep yakın zamanda açılıyor deniyor, ama 7 ay geçti, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hala açılmadı. Böylesine güzel bir yatırım birtakım bürokratik engellere takılmamalı. Personel tayini neden hızlandırılmıyor?" diye konuştu. 

Edremit Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri ise, hastanenin başhekim, diş doktoru, diş teknisyeni tayinlerinin yapıldığını, hemşire kadrosunun tamamlanmasına çalışıldığını ifade ederek, hastanenin yaklaşık 10 gün içinde hizmete başlayacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 18:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?