7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’in Edremit ilçesinde de tören ve etkinliklerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Şehit Hamdibey Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konularak başlayan 23 Nisan kutlama programı, havanın yağışlı olması nedeniyle Şehit Hamdibey Stadyumu’nda gerçekleştirilemedi.

Gösteri yapacak olan öğrenciler, veliler ve protokol Şükrü Tunar Kültür Merkezi’ne gönderildi. Kapasitesi gereği kısa sürede dolan salona veliler ve öğrencilerin bir kısmı sığmadı. Gösteri yapacak olan çocuklarını izleyemeyeceklerini anlayan çok sayıda veli salondan geri döndü.

Protokolün yerini almasıyla birlikte tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. İzci öğrenciler, protokol mensuplarına çiçek verdi. Törenin açış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan gerçekleştirdi. Çağlayan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir metin okudu. Konuşmanın ardından, çok sayıda ilköğretim öğrencisi, 23 Nisan ile ilgili şiirlerini seslendirdi. Daha sonra, ilçedeki ilköğretim okullarında gerçekleştirilen 23 Nisan konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında derece alanlar ve sportif faaliyetlerde başarı gösteren öğrencilere ödülleri verildi.

Başarılı öğrencilere ödüllerini Kaymakam Şefik Aydın, Garnizon Komutan vekili Kurmay Albay Bülent Mert, Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan verdi. Ödül töreninin andından, ilköğretim okulları öğrencileri, günler öncesinden hazırladıkları gösterilerini sundu. Stadyumda sahne almak için hazırlık yapan çok sayıda öğrenci, kültür merkezinin yetersiz olması nedeniyle gösterilerini gerçekleştiremedi. Öğrencilerin birbirinden farklı sahne şovları ve performansları izleyenleri coşturdu. Çalınan müzikler eşliğinde gösterilerini tamamlayan öğrenciler, protokol ve davetlilerden büyük alkış aldı.

Törene, Kaymakam Şefik Aydın, Garnizon Komutan vekili Kurmay Albay Bülent Mert, Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan’ın yanı sıra, İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş, Müftü Ramazan Tekin, daire müdürleri, bazı siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 12:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?