3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te 29 Ekim kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Balıkesir'in Edremit ilçesinde de coşkuyla kutlandı. 

Edremit ilçesinde şehitlikte başlayan kutlamalar, Kaymakam Şefik Aydın'ın makamında tebrikleri kabulüyle devam etti. Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda düzenlenen kutlama ve resmi geçide Kaymakam Şefik Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti, oda, dernek ve sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Tören öncesinde Garnizon Komutanlığı'na bağlı görevli inzibatlar çocuklara yüzlerce Türk bayrağı ve ay yıldızlı balon dağıttı. Ardından askeri araca binen protokol mensupları halkı selamladı. 

Kaymakam Şefik Aydın günün anlam ve önemine dair kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Aydın, "Cumhuriyet yönetiminde söz milletin, onu korumak ve yaşatmak ise her vatandaşın görevidir. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde Türkiye Cumhuriyeti dünyada önemli bir yere sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde her zaman yürümeye devam edeceğiz. Gençler ve öğrenciler, sizler geleceğimizin ümidi ve ışığısınız. Ulu önder bu Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Türk insanı bu günlerine nasıl geldiğini unutmayacaktır. Cumhuriyetin 85. yıldönümünü kutluyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene" dedi. 

Program, "Cumhuriyet" konulu şiir ve kompozisyon, resim ve farklı dallarda düzenlenen yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi ve folklor gösterileriyle devam etti. Tören bitiminde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu, vatandaşlarla bir araya geldi. Tuğgeneral Kuğu, minikler ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve yanına gelen köylü bir nineyle sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?