7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te 3 Mayıs şenlikleri yapıldı

3 Mayıs 1944 tarihli ünlü Turancılık Davası`dan hareketle, 1947`den itibaren 3 Mayıs`ı Türkçülük Günü ilan eden Ülkücüler, dün bugün bayram coşkusu yaşadı. Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Ülkücüler, 3 Mayıs’ı şenlik düzenleyerek kutladı.

Edremit Ülkü Ocakları Teşkilatı, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü güreş sahasında farklı etkinliklerle kutladı. Saat 20.00’de başlayacak olan tören için gün boyu şehir meydanından ücretsiz otobüsler kaldırıldı. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, MHP İlçe Başkanı Halil Can, Ülkü Ocakları Başkanı Umut Pulat, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek ve oda başkanları, muhtarlar, ülkücü gençler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Programın açış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Başkanı Umut Pulat, 3 Mayıs hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ise, Ülkü Ocakları Teşkilatı’na ve tüm ülkücülere teşekkür ederek günlerini kutladı. Programda halk oyunları oynandı, şiirler okundu ve Ülkü Ocakları yararına çekiliş tertip edildi. Halk oyunları ekibinin folklor gösterileri izleyenleri büyüledi.
Ev eşyaları gibi hediyeler olan çekilişte heyecanlı anlar yaşandı. Son olarak sahne alan ünlü müzik grubu ‘Grup Ülkühan’, tüm davetlilere unutulmaz bir konser verdi. Şarkılara eşlik eden davetliler, program bitiminde Edremit Ülkü Ocakları’nı, MHP İlçe Teşkilatı’na ve Edremit Belediyesi’ne teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 11:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?