3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te 9 ayda 500 organ bağışı

Edremit Devlet Hastanesi'nde oluşturulan organ bağış masasına 9 ayda organ bağışı için 500 başvuru yapıldı. 

Ülke genelinde en fazla organ bağışında bulunulan il İstanbul olurken, Balıkesir de 542 bağışla ilk 7'ye girdi. Balıkesir'in bu rakama ulaşmasında en büyük rolü 542 bağışın 327'sini toplamayı başaran Edremit Devlet Hastanesi oynadı. 

Hastanede yaklaşık 4 yıldır faaliyet gösteren organ bağışı birimi, vatandaşlara bağış yapın çağrısında bulunurken, hastaneye 2008 yılının ilk 9 ayı içerisinde 500 organ bağışında bulunuldu. 

Edremit Devlet Hastanesi'ndeki böbrek hastalarının durumundan etkilenen hastanenin temizlik ve otomasyon sorumlusu Murat Dönmez, hastane idaresinin de desteğiyle hastane girişinde oluşturduğu organ bağışı biriminde Edremit Körfezi halkının desteğini bekliyor. Oluşturulan masada yıllardır binlerce bağış topladığını kaydeden Dönmez, organ bağışı sıralamasında Türkiye 7'ncisi olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

ORGAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI 

9 ay içinde hiçbir birimin ya da hastanenin 500 civarında organ toplayamayacağını iddia eden Dönmez, böyle hayati önem taşıyan konularda rekabet edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye'nin en çok organ bağışı toplayan birimlerinden bir tanesi olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Dönmez, organ bağışı seferberliği başlattığını söyleyerek, "Bir ilçenin hastanesinde, ülkemizde bulunan onlarca büyük şehirden daha fazla organ bağışı almayı başardık. Benim bu işten bir beklentim yok. Ama organ bekleyen hastaların dramlarını artık görmek, onların gözümüzün önünde ölmesine şahitlik etmek istemiyorum. Hastane idaresinin büyük destekleri sayesinde yeni taşındığımız hastane binamızın girişinde de bir organ bağışı masası oluşturduk. İnsanları çeşitli yöntemlerle bilgilendirip, organ bağışı yapmaları için ikna ediyoruz. Oldukça da başarılıyız. Ben önce bölgemizde, sonra da tüm ülkemizde bu tip organ bağışı masaları kurulmasını istiyorum. Bir yılda 327 organ bağışını bu yöntem sayesinde topladık. Yaz döneminde Akçay gibi yoğunluğun yaşandığı tatil beldelerimizde organ bağışı masaları kuracağız. Bunun yanında tüm belediyelerde birer organ bağışı masası oluşturulması için girişimlerde bulunuyoruz. Son 9 ay 10 gün içinde ise, bir inanılmazı başardık ve 500 organ bağışı aldık. Basın mensubu arkadaşlarımızın da bağışlarıyla bu rakam şu anda 501 oldu. Bir hayat kurtarmak çok güzel bir şey" dedi. 

Hastanesinin Sağlık Bakanlığı tarafından örnek hastaneler arasına alındığını söyleyen Başhekim Edip Özkoç ise, "Organ bağışı konusunda iddialıyız. Edremit Körfezi'ndeki vatandaşlarımız bu konuda bilinçlendi. Basının da desteği sayesinde hastanemize gelen hastaların büyük kısmı organ bağışı birimimize uğramadan geçmiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?