6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit’te acil servis eylemi

EDREMİT’TE ACİL SERVİS EYLEMİ

Yaklaşık 15 gün önce kapatılarak Balıkesir’in Edremit Devlet Hastanesi bünyesine dahil edilen ilçe merkezindeki Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi’ne olan halkın tepkileri eylem boyutuna taşındı. Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, hastane önünde eylem yaptı.

Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar ile birleştirilen Edremit Devlet Hastanesi ile Kazdağı Devlet Hastaneleri, halkın tepkilerini topladı. Kapatılarak sadece ek bina durumunda hizmet vermeye başlayan Kazdağı Devlet Hastanesi’nin acil servis hizmetinden de mahrum kalan vatandaşlar, kendi aralarında muhtarların da destekleriyle imza toplamaya başladı. Siyasi parti ve bazı sivil toplum kuruluşların da destek verdiği tepkilerin büyümesi üzerine harekete geçen Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, durumu araştırarak eylem kararı aldı.

Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcili Hüseyin Yurdakul, yanına Türk Sağlık-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç’u da alarak diğer yetkililerle birlikte Edremit ilçesine gitti. Öğlen saatlerinde, Türk Eğitim Sen Balıkesir 2 nolu Şube Başkanı Süleyman Demir ve diğer sendikacılar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edremit İlçe Başkanı Süleyman Demir, Edremit Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Alparslan, Edremit Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Kemal Aslaner, eski adıyla Kazdağı Devlet Hastanesi binası bahçesinde toplandı.

 

“YAPILAN UYGULAMA TAMAMEN YANLIŞTIR”

Yapılan uygulamanın yanlış olduğuna dikkat çeken Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, “Kaz Dağı Devlet Hastanesi’nin kapatılma kararının yeniden göden geçirilmesini sağlamak amacıyla bugün buradayız. Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Teşkilatı neden bu konuyla ilgileniyor? Türkiye’de 376 bin üyemiz var. Edremit’te de anne babalarımız, çocuklarımız bu hastanelere gelip gidiyoruz. Sadece 8-5 mesaimizi yapıp, 1 lira olan maaşımızı 1 buçuk yapma telaşında olan bir sendika değiliz. Bölgemizde olan her olay bizi ilgilendirir. Sorumlu sendikacılık adına, şu an ilgilendiğimi gibi bundan sonra da bu ülkede vatandaşlarımızı ilgilendiren her konu Türkiye Kamu-Sen’i de ilgilendirecek ve ilgilenmeye de devam edeceğiz. Sendikamız, özellikle Balıkesir’de anında meydanlara inebilen tek ve diri sendikadır, sivil toplum teşkilatıdır. Buradaki hastaneler zaten bize göre yeterli değildir. Özellikle yaz aylarında bu iki hastanenin yeterli olmadığını, burayı gezen milletvekillerimiz de, buranın yetkilileri de biliyor” diye konuştu.

 

“KATILIM PAYLARI BİLE BİR GECEDE YÜKSELDİ”

Kazdağı Devlet Hastanesi’nin kapatılmasıyla birlikte Edremit Devlet Hastanesi’ne gidecek olan vatandaşların ortalama 6 lira para harcadığını ve hastane katılım paylarının da 10 liralara çıktığını vurgulayan Hüseyin Yurdakul, “Mevcut Kazdağı Hastanesi’ne, olmayan kardiyoloğu, olmayan cihazları getirerek, bu hastaneyi diğer hastanelerin eşitine çıkartma yerine, nasıl olsa diğer hastanenin şartları buradan daha fazla diyerek, burayı oraya bağlayıp, buranın da ağacını kapatmanın, Edremit’in mevcut ekonomik şartlarına pek uygun olduğunu düşünmüyoruz. Bugün, şu anda aranızda var, bir iğnesini yaptırtmak için hastamız buraya geliyor, buradan maalesef öbür tarafa sevk ediliyor. Dolmuş, bir buçuk lira, dönüşüyle birlikte 3 lira. Olmadı, öğleden sonra yine gel, 6 lira. Bir ekmeğin hesabını yapan dar gelirli vatandaşımız bunun altından nasıl kalkacak? 2, 3 yada 4 lira olan katılım payları bir gecede 8 lira 10 liralara çıktı. Şu anda gidelim Edremit Devlet Hastanesi’ne, acil de aynı anda kaç kişiye müdahalede bulunulabiliyor, bakalım. Yeterli gelmiyor. Yetkililerin bu hususu acilen gözden geçirmesi lazım” dedi.

 

“EĞER HALKI DÜŞÜNÜYORSANIZ, BU KARARI DÜZELTİN”

Yetkilere çağrılarda bulunarak, konunun takipçisi olacaklarının altını çizen Yurdakul, “Hastaneleri birleştirerek, eğer şu anda görevini yapıp, görevden alamadığımız arkadaşları, hastane müdürlerini, diğer personelleri görevden alma yoluna gidecekseniz, bu çok ucuz bir sebep. Yetkilileri tek elde toplamanın çok kaliteli hizmet vereceğini sanmıyoruz. Bugün bir takım dokturlar burada, bir takımı diğer tarafta. Pekala bir heyet raporu almak için ne yapacak vatandaşlarımız? Git gel, git gel. Kış aylarına giriyoruz. Peki Haziran aylarında burasının durumu ne olacak? Buradaki hastaneyi daha iyi imkanlarla donatın. Edremit devlet Hastanesi’ne geliştirin ve acili de açın. Buraya 5 ilçeden ve çevreden hastalar geliyor. Acilen bir bölge hastanesi yapma peşinde olun. Bu konunun takipçisiyiz. Bölge milletvekillerine, iktidar partisi yetkililerine buradan sesleniyoruz: Bu karar İstanbul için, Ankara için doğrumudur, değil midir bilmiyoruz. Ama Edremit için alınmış yanlış bir karardır. Eğer amacınız halka hizmet ise, halkı düşünüyorsanız bu kararı düzeltin. Halk bu işten memnun değildir. Mahallelerde başlatılan imza kampanyalarını biz de destekliyoruz. Bu basın toplantısı ile bu işi burada noktalamıyor, ilk adımını atıyoruz. Bu işi devam ettireceğiz. Tüm yetkilileri gördüğümüz yerde bu hususta sıkıştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Basın açıklamasını dinleyen bazı vatandaşlar ise duruma isyan etti. İğne yaptırmak için kapatılan hastaneye geldiğini ve mağdur olduğunu ifade eden bir vatandaş, diğer vatandaşları birlik olmaya çağırdı.

EDREMİT’TE ACİL SERVİS EYLEMİ
EDREMİT’TE ACİL SERVİS EYLEMİ
EDREMİT’TE ACİL SERVİS EYLEMİ
EDREMİT’TE ACİL SERVİS EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 15:37:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 15:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?