3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te afet uyarısı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde dün gece etkili olan sağanak yağışın ardından bu gece de belediye hoparlörlerinden halka, dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.
İlçede dün gece saat 11.00'de başlayarak 3 saatte hayatı felç eden sağanak yağışın bıraktığı enkazlar kaldırılmaya çalışılırken, yeni bir yağışlı ve fırtınalı hava uyarısı vatandaşları korkuttu. Aynı aileden 4 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği, yüzlerce ev ve iş yerini su bastığı felaketin üzerinden bir gün bile geçmeden, akşam saatlerinden itibaren Edremit Belediyesi hoparlörlerinden halka, "Edremit İlçesi Meteoroloji İstasyonu'ndan alınan bilgilere göre, bu gece saatlerinde şiddetli
fırtına ve sağanak yağış olacaktır. Olası tehlikelere karşı tedbir alınması ve dikkatli olunmasını rica ediyoruz" şeklinde uyarı yapıldı. 

İlçe sakinleri, henüz ev ve iş yerlerindeki enkazları temizlemeden yeni bir felaketin çok kötü olacağını söyleyerek devletten destek istedi. Sıklıkla elektrik kesintileri yaşanan ilçede, Kaymakam Şefik Aydın başta olmak üzere diğer tüm yetkililer de saatlerdir ev ve iş yerlerini gezerek vatandaşın nabzını tutuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 10:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?