3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te asker uğurlamaları

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 1988/3 tertip olarak vatani görevini yapacak olan gençler, ellerine kına yakılarak davul ve zurnalar eşliğinde asker ocağına gönderiliyor. 

Vatani görevlerini yerine getirecek olan gençlerin Edremit Otogarı'nda toplu halde uğurlanması sırasında duygulu anlar yaşandı. Otobüse binmeden kendilerini yollamaya gelen yakınlarıyla davul zurna eşliğinde oynayan asker adayları, "Askerlik görevimizi seve seve yapmaya hazırız. Hatta vatan için ölmeye bile razıyız" dediler.
Otogarda toplanan kalabalık gruplar ise, "En büyük asker bizim asker", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı. Asker adaylarını birliklerine uğurlayan gençlerin arkadaşları, askerleri elleriyle havalara fırlattı. Binlerce kişinin katıldığı asker uğurlamaları sabah saatlerine kadar sürdü. Gecenin ilerleyen saatlerinde bir grup asker yakını, otogar çıkışında içinde asker adaylarının bulunduğu yolcu otobüsünün geçeceği yerde bekledi. Durumu fark eden sivil polisler, kalabalık guruba müdahale etti. Copların kullanıldığı olayda yaralanan olmazken, bir süre polisle asker yakınları arasında tartışma yaşandı. Zaman zaman itiş kakışa varan tartışmada coplanmayı hazmedemeyen bazı vatandaşlar, "Bu ne biçim bir anlayış. Yolda duruyoruz ve sorgusuz sualsiz polis gelip bizi copluyor. Burası dağ başı mı? Biz vatan haini değiliz. Aksine vatana evlat gönderiyoruz. Böyle güvenlik olmaz" şeklinde yorumlarda bulundu. 

Tartışmanın büyümesiyle birlikte olaya resmi polisler de müdahale etti ve tartışma kısa sürede sonlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 12:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?