5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Edremit’te baz tepkisi bitmiyor

EDREMİT’TE BAZ TEPKİSİ BİTMİYOR

Balıkesir’in Edremit ilçesinde de mahallelerine baz istasyonu istemeyen halk toplanarak belediyeye 2.kez dilekçe verdi.

Mahallelerine baz istasyonu istemediklerini belirten mahalle sakinleri 2. kez topladıkları imzalı dilekçelerini muhtar İsmail Akçay’a getirdikten sonra belediye teslim etmek istedi.

Vali Yılmaz Aslan’ın bölgede olması nedeniyle Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile görüşemeyen muhtar ve öfkeli kalabalık burada başkan vekili Muharrem Terzioğlu ile görüştüler.

Vatandaşlar, artık baz istasyonları konusunda çözüm beklediklerini ve mevcut baz istasyonlarının kaldırılması ve şehir dışına taşınması konusunda meclis kararı alınmasını beklediklerini belirterek baz istasyonlarının sökülünceye kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirttiler.

Baz istasyonlarına karşı verdiği mücadele ile tanınan 73 yaşındaki Çevreci dede Fethi Yağcı, “Onurlu ve insan haklarına saygılı olan Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ve meclis üyeleri, baz istasyonlarının kaldırılıp şehir dışına alınması yönünde tarihi bir karara imza attılar. İnsanlık adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Diğer bölge belediyelerinde aynı doğrultuda kararlarını almalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 13:26:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 00:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
siyuchar-34 IP: 85.97.43.xxx Tarih : 16.02.2010 18:25:09

BİR ÜLKENİN KALKINMASINDA BAZ İSTASYONU GEREKLİDİR... SİZİ AMERİKA'YA SÜRGÜN EDELİM İSTERSENİZ ORADA EYLEM YAPIN...