6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit’te bilboardlar değişiyor

Balıkesir'in Edremit ilçesi E-87 Karayolu İzmir yol çatağında bulunan bilboardlar, yenileri ile değiştirildi.

İzmir Kavşağı'nda yöreye gelen misafirleri daha önce ‘Zeytin diyarı Edremit’e Hoş Geldiniz” yerine "Efeler Toprağı Edremit'e, Efeler Dağı Kazdağları'na Hoş Geldiniz" tabelaları ile karşılayacak.

Edremit’in tarihe ilkler diyarı olarak geçtiğini, bölgenin ise efeleri ile çok ünlü olduğunu bildiren Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, geçmişimizdeki kahramanlarımız ile ne kadar övünsek azdır.Bu nedenle biz eski dönemimiz de iki ciltte 'Adramyttion'dan Efeler Toprağı Edremit'e' adlı kitapta Edremit ve çevresinde bulunan antik kalıntılar, Adramyttion sikkeleri, Türk-İslam dönemi eserleri, vakıflar, mitolojide Edremit, yöreye has gelenek ve görenekler ile köylerin tarihçeleri ile bugüne ışık tuttuk”dedi.

Efeler diyarı Edremit’te yetişen nesillerin bu bilinçle hareket ederek ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı kalacaklarına olan inancının tam olduğuna değinen Kılıç, “"İnsanlar büyük eserler bırakabilir. Yapılan hanlar, köprüler yıkılabilir. Yıkılmayacak tek hazine kitaplardır. Bu bilinçle yolumuza devam ediyoruz. Edremit'in dünü, bugünü ve geçmişi ile yok olmaması yeni nesile aktarılmasını görev kabul ediyoruz. Efeler diyarı Edremit'in mazisini unutmadık ve unutturmamak için çalışıyoruz"diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 14:20:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?