3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te Çanakkale heyecanı

Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü etkinlikleri kapsamında 'Çanakkale Destanı' programı düzenlendi. 

Faruk Serpil Parkı'nda gerçekleşen Ramazan Sokağı etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan programda ilk olarak canlı fasıl dinletileri yapıldı. Daha sonra sahneye çıkan tiyatrocular, Çanakkale Savaşı'nı özetledi. Tek kişilik gösteri, savaş sahnelerini anlatan sinevizyon sunumuyla gerçekçi bir atmosferin yaşanmasını sağladı. 

Duygulanan vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Program bitiminde uzun süre savaşın etkisinden çıkamayan vatandaşlar, ekibi dakikalarca ayakta alkışlarken, Belediye Başkanı Yunus Bozbey ve ekibine de teşekkür etti. Başkan Bozbey ise destansı Kurtuluş tarihinin yeniden canlandırıldığını ve kendisinin de duygulu anlar yaşadığını söyledi. 

Çocuklara yönelik Karagöz-Hacivat gösterileri başta olmak üzere bir çok gösteri ve etkinliğin yer aldığı Ramazan Sokağı'nda kurulan 'Çanakkale Müzesi' büyük ilgi topladı. Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerlerin birebir boyuttaki heykellerinin de yer aldığı müzede, savaş sahnelerinin anlatıldığı maketlerle dolu bir masa da oluşturuldu. Cihan kahramanı Havranlı Koca Seyit Onbaşı başta olmak üzere çok sayıda maketi izlemek için vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?