5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Edremit’te doğal pazar

EDREMİT’TE DOĞAL PAZAR

Balıkesir’in Edremit ilçesi Çamcı köyünde, köy kadınlarının bir araya gelerek kurdukları ‘Doğal Pazar’a halk büyük ilgi gösteriyor.

14 köy kadını, gelir elde edebilmek için ürettikleri, "Ekmek, bulgur, salça, tarhana, börülce, nohut, kuru fasulye, yufka, zeytin, zeytinyağı, sirke, turşu ve zeytin sabunu" gibi çok sayıda ürününü köy girişinde kurulan pazarda satışa çıkarıyorlar.

Edremit Körfezi ile Çanakkale - Yenice’ye, Hanlar bölgesinden giden halkın kurulan pazar büyük ilgisini çekerken, molada kuzine üzerinde de vatandaşlar gözleme yiyebilmenin keyfini yaşıyorlar.

Çamcı Köyü Muhtarı İsmail Öztürmen, vatandaşların köy kadınlarının ürettiği doğal ürünlere gösterdiği ilginin sevindirici olduğunu, burada tüketici ile halkı aracısız buluşturduklarını söyledi.

Köy kadınları ise,”Köy ilçemize çok yakın. Edremit'ten pazara alışveriş yapmak için çok sayıda insan geliyor. Hatta çevre ilçelerden de gelenler var. Halkımız, nasıl yetiştirildiği bilmedikleri ürünleri tüketmek dolayı tedirginlik duyuyorlar. Katkı maddesi kullanılmayan tamamen doğal ürünlerini, bu pazarda tüketiciye ulaştırmaya başladılar. Bizlerde kadın olarak tüketici konumundan çıkıp, üretici konumuna geçtik. Ekonomik krizde mutluyuz” dediler.

EDREMİT’TE DOĞAL PAZAR
EDREMİT’TE DOĞAL PAZAR
EDREMİT’TE DOĞAL PAZAR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 18:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?