3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te 'Dünya Engelliler Günü'

Balıkesir'in Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü çeşitli faaliyetlerle kutladı. 

Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Derneği ve Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Cumhuriyet Meydanı'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı. Engelli dernek üyelerinin yaptığı el sanatları çalışmaları hazırlanan stantlarda satışa sunuldu. 

Çok sayıda engelli gencin de katılım gösterdiği etkinliklerde minik öğrenciler her saat başında halka step gösterileri sundu. Gün boyu tüm çocukların yüzleri palyaçolar tarafından boyandı ve farklı animasyon gösterileri sunuldu. Derneğe katkı sağlamak isteyen vatandaşlar, stantlarda beğendikleri ürünlerden satın aldı. Engelli vatandaşlar ile sürekli iletişim kurulması gerektiğini söyleyen dernek yetkilileri, "Sadece bugün değil, yaşamımızın bir parçası olan engelli dostlarımızla her zaman iletişimde bulunmamız gerekir. Temsili bir gün olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde dernek ve okul çalışmalarımızda bir kaç örnek sunmaya çalıştık. İş ve uğraş terapisi ağırlıklı olan grup çalışmalarımızdan bir kaç örnek sergilemeye çalıştık. Bireysel eğitimin yanında grup çalışmalarının da sosyal, duygusal, psiko-motor ve dil gelişimleriyle özellikle kendilerine olan özgüvenlerinin sağlanmasına çok büyük katkısı vardır. Bireysel eğitimde kişinin zihinsel, dil ve günlük yaşamda yapması gerekenlerle ilgili eksikliklerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar yapılırken, grup çalışmasında toplum kurallarına uyma, toplumda kendini ifade etme, sosyal bir insan olmasına yönelik çalışmalara yapılmaktadır. Bunlar arasında en basitinden, en zora kadar yapabilecekleri beceriler vardır. Bunlar, düz çizgi çizmeden tutun da, heykel oymacılığına kadar birçok çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalar öğrencilerin seviyelerine göre değişir. Ayrıca grup oyunları, kurallı etkinlikler, dans çalışmaları, müzik ve ritim çalışmaları, resim ve el sanatları çalışmaları bunlara ilave edebileceğimiz etkinliklerdir. Amacımız toplumda bulunan engelli kişilerin topluma kazandırılmaları, işin fiziksel ve zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini arttırmak. bizler bir denizin içinde birer çakıl taşlarıyız. Hepimiz birer taş atıp onlara yol gösterebiliriz" dedi. 

Yapılan gösteriler, vatandaşlar tarafından beğeniyle izlenirken büyük alkış topladı.
(SŞ-MŞ)

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?