3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te 'huzur' toplantısı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü tarafından ilk 'Huzur' toplantısı İbrahimce Mahallesi'nde düzenlendi. İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş, vatandaşlarla bir araya geldi.

Toplantıya ilçe Trafik Amiri, Bekir Kahveci, Yıldırım Ekipler Amiri Aydın Yılmaz, Körfez Polis Merkezi Amiri Umut Ede, Güvenlik Büro Amiri Abdullah Avşin katıldı. Emniyet Müdürü Cumali Topaş, hırsızlık vakalarını önlemek ve zanlıları yakalamak için vatandaşların ihbarlarının çok mühim olduğunu söyledi.

Topaş, Alo 155 hattının ücretsiz olduğunu herhangi bir durumda vatandaşların hiç tereddüt etmeden 155 hattını aramalarını istedi. Şüpheli şahısların emniyet görevlilerine bildirilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizen Topaş, vatandaş ihbarları neticesinde birçok olayı henüz gerçekleşmeden engellediklerini hatırlattı.

Emniyet Müdürü Cumali Topaş, Aydın Koykaç isimli kişiden Alo 155'i arayıp "Emniyet müdürünüzle görüşmek istiyorum" demesini isteyerek tatbikat yaptırdı. 155'i arayan Koykaç, ismini ve telefonu vererek emniyet müdürüyle görüşmek istediği söyledi. Ancak Topaş GSM şirketinin azizliğine uğradı. Telefonu toplantı salonunda çekmedi. Bu kez kendisine görevli memur telsizden ulaştı. Topaş, herkesin kendisine 24 saat ulaşabileceğini, zora düşüldüğünde Alo 155'i her an herkesin çekinmeden arayabileceğini bildirdi.

Her mahallede 'huzur' toplantıları düzenlenmesine ve halkla kucaklaşılmasına devam edileceği belirtildi. Yaklaşık 2 saate yakın süren toplantıya 70 kişi katılırken 22 polis hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 12:50:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?