6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit'te Kaymakam Meliha oldu

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi Balıkesir’in Edremit ilçesinde de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde resmi makamlara çocuklar oturdu.

Sabah saatlerinde ilk olarak Edremit Kaymakamlığı’nı ziyaret eden, ilçenin çocuklardan oluşan yeni protokolü, Kaymakam Şefik Aydın’a çiçek hediye etti. Hediyesini alan Kaymakam Aydın, makamını 9 Eylül İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Meliha Yurdagül’e teslim etti. İlçe Milli Eğitim müdürü Atanur Çağlayan ile birlikte, karşılıklı olarak misafir koltuklarına oturan Kaymakam Aydın, yeni Kaymakam Yurdagül’e bir isteğinin olup olmadığını sordu.

İlçedeki kütüphanelerin artırılması gerektiğini söyleyerek sözlerine başlayan Meliha Yurdagül, “Mahallelerdeki oyun alanlarının artırılması, okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırılması, okullarımızda da oyun alanlarının yapılmasını istiyorum. Ayrıca, bu isteklerimi iletmek için de sizden yardım talep ediyorum” dedi.
İstekler karşısında şaşıran Kaymakam Şefik Aydın, yeni Kaymakam Meliha Yurdagül’ü ilk olarak Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ile görüştürdü. Telefondan, başkan Kılıç’a isteklerini anlatan Yurdagül, oyun alanları ile yeşil alanların artırılması sözü aldı. Yurdagül, daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Cumali Topaş ile telefon bağlantısı kurarak, okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda isteğini iletti. Gerekenin yapılacağı sözünü alan Yurdagül, kısa sürede Kaymakamlık makamına alıştığını, fakat büyüdüğünde İngilizce öğretmeni olmak istediğini dile getirdi.

Okullardaki güvenlik tedbirlerinin artırılması konusunda Kaymakam Şefik Aydın’a bilgi veren İlçe Milli Eğitim müdürü Atanur Çağlayan, “Tüm okullarımıza özel güvenlik sertifikaları dağıttık. İsteyen her okulumuz, kendi olanakları dahilinde özel güvenlik hizmetlerinden yararlanmaya hazır durumdadır. Okul giriş ve çıkışlarında emniyet teşkilatı mensuplarımız da gereken önlemleri almaktadır” dedi. Ziyaretin sonunda Kaymakam Şefik Aydın, davetlilere ikramlarda bulundu ve odadan ayrılırken, temsili olarak makamlara oturan öğrencilere hediyeler verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan’ın öncülüğündeki ekip, daha sonra sırasıyla Garnizon Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarını ziyaret ederek öğrencileri kısa süreli temsili olarak makamlara oturttu. Kısa süreli de olsa, ilçenin idaresini sağlayan makamların başına geçerek isteklerini dile getiren öğrenciler, ziyaretler sonunda mutlu olduklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 19:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?