2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Edremit'te korsan emlakçı isyanı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde son günlerde artan korsan emlakçılar, ilçedeki emlakçı esnaflarını çileden çıkartmaya başladı.

Edremit ilçe merkezi ve beldelerinde bir emlak dükkanına bağlı olmadan çalışan ve ciddi kazançlar elde eden korsan emlakçılar, emlak dükkanı sahibi ve çalışanlarını canlarından bezdirdi. İlçe merkezinde hizmet gösteren çok sayıda emlakçı dükkanı sahibi, korsan emlakçılık ile ilgili yetkililerin harekete geçmelerini istedi.

Kaçak çalışan insanlar yüzünden vergilerini ödedikleri iş yerlerinde zaman zaman iş yapamaz duruma geldiklerini ve büyük sıkıntılar çekmeye başladıklarını vurgulayan ilçedeki tepkili emlakçılar, “Bizler bu işi yasal olarak belirlenen gerçek fiyatlar üzerinden ve vergimizi de ödeyerek yapıyoruz. Fakat, ilçemizde son zamanlarda korsan diye tabir ettiğimiz emlakçı bozuntuları baş gösterdi. Korsan emlakçılar tanıdıkları esnaf dükkanlarının camlarına hiç çekinmeden satılık ve kiralık ilanları yapıştırıyorlar. Bu gibi ilanları sadece o mülkün gerçek sahipleri kendi mülküne asabilir. Yani başkasının satılık veya kiralık ilanını kendi camına asmak uygun değildir. Ayrıca, ilçede hiçbir iş yerine kayıtlı olmayan ayakçılar da artışa geçti. Bu kişiler sattırdıkları veya kiraya verdirdikleri yerlerden haksız kazanç elde ediyorlar. Çünkü ne dükkan kirası, ne de vergi veriyorlar. Bu ve benzeri sıkıntılarımız hat safhadadır. Bizler artık eskisi gibi iş yapamıyoruz. Böyle giderse çok sayıda meslektaşımız dükkanlarına kilit vurmak zorunda kalacaklar. Yetkilileri bu konuları incelemeleri ve gerekeni yapmaları için göreve çağırıyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2011 Pazartesi 14:33:33
Güncelleme :12 Eylül 2011 Pazartesi 14:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?