3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te kurtuluş kutlamaları

Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Resmi geçişte bazı özel şirketlerin promosyon ürünleri dağıtması izdihama sebep oldu. 

Sabah saatlerinde ilçe şehitliğindeki anıta çelenk konulmasıyla başlayan törenler, protokol mensuplarının Şehitlik Özel Defteri'ni imzalaması ve şehit mezarlarını ziyaret ederek dua okunmasıyla devam etti. Şehitlikte askeri saygı mangası, havaya 3 el atış yaptı. 

Protokol daha sonra ellerindeki çiçeklerle şehit mezarlarına giderek dualar etti. Kaymakam Şefik Aydın, 19. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu, Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, Belediye Başkanı Yunus Bozbey ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar'ın oluşturduğu ilçe protokolü, daha sonra belediye binasına gelerek, şehri temsilen Başkan Bozbey'i tebrik etti. 

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu da Ordu Evi Kamelyası'nda protokolün Türk Ordusu'na şükran ve bağlılık ziyaretlerini kabul etti. Coşkulu kalabalığın doldurduğu Şehit Hamdibey Meydanı'na giderek kutlama programını sürdüren protokol mensupları, askeri erkan, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile dernek ve oda yöneticileri sırasıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla hareketlenen tören, Belediye Başkanı Bozbey'in konuşmasıyla devam etti. Kutlama törenleri, askeri bando eşliğinde yapılan askeri merasim bölüğü, spor kulüpleri, avcı kulüpleri ve belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşları araçlarının tören geçişleriyle son buldu. 

Geçiş sırasında bazı özel şirketlerin promosyon ürünleri dağıtması kısa süreli izdihamlara sebep oldu. Güvenlik güçleri tarafından engellenen bazı çocuklar araçların altında kalma tehlikesi yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 18:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?