7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te Kutlu Doğum gecesi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Müftülük tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ gecesi düzenlendi. Geceyi izlemek isteyenler salonu sığmadı.

Her yıl geleneksel olarak etkinliklerle kutlanan ‘Kutlu Doğum Haftası’ bu yıl da coşkulu bir program ile kutlandı. Birkaç gündür süren etkinliklerin en kapsamlısı geçtiğimiz akşam Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan geceye Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, Müftü Ramazan Tekin, MHP Edremit İlçe Başkanı Halil Can, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saatler öncesinden koltukları dolduran vatandaşlar salona sığmadığı için kültür merkezinin dışına projeksiyonlu sinevizyon sistemi kuruldu. Daha sonra Rıfat Başoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim’in meali okundu. Ardından kürsüye gelen Müftü Ramazan Tekin, açış konuşması yaparak programda emeği geçenlere teşekkür etti. Tekin, “Kutlu Doğum Haftası’nda yine bu yıl farklı etkinlikler düzenledik. Halkımıza 40 hadis kitapları dağıttık, mevlitler düzenledik, hayırlar yaptık. Öğrencilere yönelik şiir ve resim yarışmaları yaptık ve sosyal etkinliklerimiz oldu. Bizleri kırmayarak bu yıl da bizimle olan hocamıza ve programlarımızda emeği geçen din kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın hazırladığı sinevizyon gösterimi beğeniyle izlendi ve çok sayıda davetli gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından, Hz. Muhammed için yazılan (S.A.V.) ‘40 Yaşındasın’ adlı şiir bir kız öğrenci tarafından duygulu bir biçimde ezbere okundu. Şiiri hatasız okuyarak herkesi duygulandıran öğrenci büyük alkış topladı. Son olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, ‘İslam’da Aile Hayatı’ konulu söyleşisine başladı. Prof. Dr. Ay’ın sahnede olduğunu gören hayranları, salonda boş alan bırakmadı. Geçtiğimiz yıl da Edremit’e gelerek aynı salonda söyleşi gerçekleştiren Ay, “Geçen yılki gibi oldu yine bu salon. Elimizden gelen bişi yok. Bende sizler kadar üzgünüm. İsterseniz sahneye kadar çıkıp beni dinleyebilirsiniz” dedi. Mehmet Emin Ay, daha sonra söyleşisine başladı ve çoğu kez sözleri alkışlarla kesildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?