3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te Ramazan bir başka

Balıkesir'in Edremit Belediyesi'nin kurduğu tarihi ramazan sokağında vatandaşlar nostaljik eğlence geceleri geçiriyor. Faruk Serpil Parkı içindeki eğlencelerde çocuklar için de farklı programlar düzenleniyor.

Belediye tarafından Ramazan ayı nedeniyle Faruk Serpil Parkı içerisine tarihi ramazan sokağı oluşturuldu ve Osmanlı Türk Evleri tarzında stantlar kuruldu.

Ramazan ayının ilk günüyle birlikte başlayan eğlence programlarının en kapsamlısı geçtiğimiz akşam Belediye Başkanı Yunus Bozbey'in de katılımıyla gerçekleşti. Sokak içerisinde her biri 9 metrekareden oluşan Osmanlı Türk Evleri, bayram günleri de dahil belediye tarafından kiraya verilirken, çocuk oyun alanları da dikkat çekiyor.

Toplam 14 adet Osmanlı Türk Evi'nden oluşan stantlar 35 gün boyunca açık kalacak. Program kapsamında canlı müzik eşliğinde fasıl geceleri gerçekleşiyor. Eski dönemleri anlatan farklı eğlence organizasyonlarının da yapıldığı Ramazan sokağına her akşam iftar yemeğinden sonra binlerce vatandaş akın ediyor.
Direklerarası eğlence ile başlayan eğlence gecesi, Fasıl -Meddah orta oyunu ve canlı Hacivat - Karagöz ortaoyunu ile sürdü. Binlerce Edremitlinin katıldığı program, Pişikler ile Kavuklu'nun gösterisi, sihirbaz gösterileri, kanto, jonglör ve çomak adam ile daha da renkleniyor. Mini tiyatro gösterileri de yapıldı.

Bir açış konuşması yapan başkan Yunus Bozbey, Edremit'te ilk kez böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyleyerek, "Onbir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif'te Körfez de bir ilke daha imza atarak, Faruk Serpil Parkı içerisinde kurduğumuz Ramazan sokağı ile bu yıl Ramazan-ı Şerifi bir başka kutlamaktayız. 35 gün sürecek çeşitli etkinliklerle Faruk Serpil Parkı içerisinde Ramazan'ı dolu dolu yaşayacak ve yaşatacağız." dedi.

Ramazan sokağına girişte halkı belediyenin ikramı şerbetçi karşılıyor, sokak içinde ise davulcu ve manici yöresel kıyafetlerle halkı neşelendiriyor. Sokakta kurulu sahnede Ramazan boyunca hafta içi her gece 21.30'da canlı fasıl gösterisi ve çeşitli sinevizyon gösterileri ile birlikte hafta sonu (Cuma-Cumartesi-Pazar) geceleri de fasıl, meddah, orta oyunu, canlı Hacivat- Karagöz, sihirbaz, kanto, ateşbaz, tahta bacak, lastik adam, Aşuk- Maşuk, Pişekar, İbiş, kavuklu ve jonglörün yer alacağı direkler arası etkinlikler yapılıyor.

Ramazan içerisine denk gelen 9 Eylül gecesi direklerarası ile birlikte aynı zamanda Çanakkale Savaşı'nı anlatan birebir boylar ve değişik kompozisyonlarda hazırlanmış maket ve kuklalardan oluşan 'Çanakkale'den Kurtuluşa' sergisi ve tek kişilik oyunlarla kurtuluş gecesi kutlanacaktır. 14 Eylül gecesi, Semazenlerin de yer aldığı tasavvuf müziği konseri, 20 Eylül gecesi ise profesyonel tiyatrocular tarafından hazırlanan 'Fıkra gibi Türkiye' adlı 2 buçuk saatlik komedi kabare oyunu sergilenecek.

iha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 18:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?