7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te Roman gecesi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 'Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği' tarafından düzenlenen geceye ilgi büyük gördü.

Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye, Kaymakam Şefik Aydın, Edremit Belediye başkan vekili Muharrem Terzioğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Emniyet Müdürü Cumali Topaş, Emniyet Müdür yardımcısı Faruk Adıgüzel, Emniyet Amiri Aydın Yılmaz, diğer daire amir ve müdürleri ile kalabalık vatandaş topluluğu ile roman vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Aydın, “Biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Her zaman meseleleri çözmek için gayret sarf ediyor ve etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
Edremit Roman Kültürünü Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Tufan Zımba’da, “Geceyi geleneksel hale getirmenin sevincini yaşıyoruz. Derneğinizin çok güzel hedefleri var. Romanlar üzerinde, toplumun üzerlerindeki ön yargıyı bitirerek, eğitim ve yardımlaşma konuları üzerine faaliyet gösteriyoruz. Kurallara uyarak medeni insanlar olduğumuzu gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Gecede, toplumumuzun belli bir kesimin oluşturan Roman kültürünün adeta ülkemizin bir neşe kaynağı olduğu da belirtildi.

Gazi İlköğretim Okulu müdürü Nazan Özateş öncülüğündeki folklör gösterileri geceye ayrı bir renk katarken, romanların şarkıları ve dansları eşliğinde katılanlar unutamayacakları bir gece yaşatan yetkililere teşekkür ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 16:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?