7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te sarılık endişesi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Araplar Köyü'nde, içme sularından rahatsızlanarak yaklaşık 20 kişinin hastanelere başvurması ve bazılarında sarılık vakasının görülmesi köylüleri endişelendirdi. 

Köydeki içme suyundan rahatsızlanarak hastaneye götürüldüğü belirtilen çocukların çoğunlukta olduğu yaklaşık 20 kişiden bazılarında sarılık vakası görüldü. Yaşanan hastalıklardan sonra korkan köylüler, içtikleri ve kullandıkları sudan endişeli. Olayı kontrol altına alan Edremit Sağlık Grup Başkanlığı, acil olarak bir heyet oluşturarak köyden su numuneleri alıp test etti. Su depolarının ilaçlanarak temizlenmesini sağlayan ekip, son olarak yaptığı testlerden sonra köylülere, suyun tamamen temiz olduğunu ve korkulacak bir şeyin olmadığını belirtti.
 
Konuyla ilgili konuşan muhtar vekili Cemal Erol, "Köyümüzün su deposunun bakımı ve temizliği yetkililer tarafından yapıldı. En son yapılan testlerde suyumuzun temiz olduğu belirlendi. Daha önceden 20 kadar çocuğumuz sudan rahatsızlanmış ve hastanelere taşınmıştı. Şimdi çocuklarımız yavaş iyileşti. Şu anda 2 çocuğumuzun hafif rahatsızlığı kaldı ve düzelmek üzere. Bütün gereken önlemler alındı. 
Köylülerimizin içi rahat olsun. Ekipler, düzenli olarak kontrollerini sürdürüyor" dedi.
 
İçtikleri sudan rahatsızlanarak götürüldükleri hastanede sarılık oldukları ortaya çıkan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi Mela Yavaş ve Emrah Eken'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 16:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?