6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Edremit'te SGK bürosu hazırlığı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bürosu kurulması için çalışmalar sürerken, Edremit Belediye Meclisi, SGK’ya bina tahsisi yaptı.

İlçede ve Edremit Körfezi’nde yıllardır vatandaşların çilesi haline gelen Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı irtibat bürolarının Balıkesir il merkezinde olması sıkıntısı çözülüyor. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar neticesinde tüm resmi sosyal güvenlik kurumları aynı çatı altında toplanarak adı SGK olarak belirlendi.

Edremit Körfezi’ndeki binlerce vatandaşın sosyal güvenlik kurumları ile bir işi olduğunda Balıkesir’e gidip gelme sıkıntısını çözmeye çalışan SGK, Edremit ilçe merkezinde bir irtibat bürosu açma kararı aldı. Edremit Belediye Meclisi de, Haziran ayı olağan meclis toplantısında SGK’ya yer tahsisi konusunu gündemine aldı.

Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç’ın başkanlığındaki Belediye Meclisi, mülkiyeti Edremit Belediyesi’ne ait olan Soğanyemez Mahallesi’ndeki su idaresi binasını boşaltarak SGK’ya devretme kararı aldı. SGK’nin Edremit’te yakın zamanda faaliyet göstermeye başlaması bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?