3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te tefeci operasyonu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde polisin "Eybek" kod adıyla tefecilere yönelik düzenlediği operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.

Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir süredir izinde olduğu tefecileri yakalamayı başardı. Edinilen bilgiye göre, geçen salı günü sabah erken saatlerde ilçe merkezindeki muhtelif ev ve iş yerlerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan aramalarda tefecilere ait bazı çek ve senetler ele geçirilirken, toplam 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltındaki 12 kişi savcılık talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, ele başı olduğu öne sürülen İ.D. (61) ve beraberindeki O.D. (34), M.D. (31) ile S.Ç. (63) bu sabah saatlerinde Edremit Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve tefecilik" gibi suçlardan yargılanacakları öğrenilen 4 kişi, adliye girişinde yüzlerini kapattı.

Organize suç örgütü tarafından mağdur oldukları belirtilen 16 kişinin de şikayette bulunduğu öğrenildi. "Eybek" kodlu operasyonun geniş çaplı olarak sürdürüldüğü ve bölgede tefecilik faaliyeti gösterenlere yönelik araştırmaların hızla devam edeceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 23:09:37
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 23:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?