3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Edremit'te temizlik seferberliği

Balıkesir'in Edremit ilçesinde her hafta bir mahalle deterjanlı su ile yıkanıyor. 

Belediye tarafından özelleştirilen temizlik işini üstlenen firma, her hafta bir mahalle olmak üzere ilçeyi baştan sona temizliyor. Mahallelerde bulunan hurdalar, hafriyat artıkları, inşaat molozları, çöpler toplanarak bütün cadde ve sokaklar baştan aşağı yıkanıyor. 

Yetkililer, bu uygulama ile yalnızca meydan ve işlek bölgelerin değil, her yerin baştan sona temizlendiğini söyledi. Mahalleler için belirlenen temizlik günlerinin halka ilan edilmeye başlandığını belirten yetkililer, o günlerde vatandaşların görevlilere yardımcı olmalarını istedi. Tüm araç ve gereçlerin temizlik günlerinde bir mahallede çalıştırılacağı öğrenildi. Son olarak temizlik ekipleri Edremit'in büyük mahallelerinden olan Darsofa Mahallesi'ni temizlediler. 

Temizliğin bir medeniyet olduğunu belirten Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "İlçemizde başlatmış olduğumuz temizlik kampanyalarımız ile vatandaşlarımıza temiz çevre, temiz toplum şuurunu aşılamaya çalıştık ve bunu da başardık. İlk olarak mahallelerimizde başlattığımız 'En Temiz Sokak Bizim Sokak' kampanyamız amacına ulaştı ve mahallelerimiz vatandaşlarımız sayesinde şimdi daha temiz. İkinci olarak da 'En Temiz Okul, Bizim Okul' kampanyamızla okullarımızda öğrenim gören ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize temizlik alışkanlığı kazandırmaya çalıştık. Temizlik imandandır sözünden yola çıkarak, şehrimizi daha temiz ve modern bir yer haline getirebilmek için çalışıyoruz" dedi. 

14 mahallesi bulunan ilçede temizlik seferberliğinin İbrahimce Mahallesi'nde başladığı ve sırasıyla tüm mahallerin deterjanlı sular ile yıkanarak temizleneceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 14:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?