7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te törenlere rüzgar engeli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Balıkesir'in Edremit ilçesinde törenlerle kutlandı.

Sabah Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak başlayan kutlamalar, daha sonra Şehit Hamdibey Stadyumu'nda devam etti. Buradaki törende ilk olarak Kaymakam Şefik Aydın, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Garnizon Komutan vekili Kurmay Albay Bülent Mert törene katılanların bayramını kutladı. Kutlama aracından inen protokole öğrenciler tarafından çiçek hediye edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptı ve ‘Gençlik Haftası’ nedeniyle okullarda gerçekleştirilen yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödül töreni, havanın yağışlı olmasından dolayı iptal edildi.

Öğrenciler, 19 Mayıs şiirleri öğrenciler tarafından coşkuyla seslendirildi ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Askeri bando eşliğinde gösteri ekipleri yerlerini alarak tören yürüyüşü yaptı. Stadyumu dolduran öğrenci velileri ve eğitimciler, gösterileri beğeniyle izleyerek alkışladı. Tören geçişinin ardından, öğrenciler tarafından müzikaller eşliğinde yapılan gösteriler sunuldu ve aşırı rüzgar nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşadı.

Öğrencilerin yaptığı sportif faaliyetlerin temsili gösterimi sırasında, saha içindeki seyyar kale rüzgardan devrildi. Kaleci olarak görevli olan bir erkek öğrenci direğin altında kalarak ufak bir sakatlık yaşadı. Sağlık görevlileri tarafından kontrol edilen öğrencinin ayakta tedavi gördüğü ve tehlikeli bir durumunun olmadığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 14:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?