7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te Yağlı Pehlivan Güreşleri

Balıkesir'in Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen '7. Yağlı Pehlivan Güreşleri' Türkiye'nin ikinci en pahalı yağlı pehlivan güreşleri ünvanını kazandı.

200 bin TL ile ağalık ihalesi yapılan güreşlerde başpehlivanlığı ünlü güreşçi Serhat Gökmen aldı.
'7. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri', Edremit Belediyesi tarafından yapılan yeni güreş arenasında düzenlendi. Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ve çevre ilçe ve beldelerden yaklaşık 15 belediye başkanı, Güreş Federasyonu yetkilileri ile davetlilerin katıldığı güreşleri yaklaşık 2 bin güreşsever izledi. Geçtiğimiz yıl, Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim kurulu Başkanı Bayram Albayrak'ın güreş ağası olduğu Edremit güreşlerinde, baş müsabakaları yapılırken yeni güreş ağası ihalesi gerçekleşti.

Bayram Albayrak'ın mazeret belirterek katılmadığı güreşlerin 2009-2010 güreş ağası ihalesine, işadamları Ahmet Duralı, Alaeddin Çelik ve Muzaffer Salon katıldı. Açık artırma usulü ile güreş severler huzurunda gerçekleşen ihale 100 bin TL ile başladı. Çekişmeli geçen açık artırmada en yüksek teklifi işadamı Muzaffer Salon yaptı. Taahhüt edilen 200 bin TL'nin üzerine çıkan başka katılımcı olmayınca, 2009-2010 Edremit güreş ağası Muzaffer Salon oldu. İhaleyi yöneten ünlü
güreş cazgırları, Kırkpınar güreşlerinden sonra en pahalı güreşlerin Edremit'te gerçekleştiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, yeni güreş ağasına şeref kupasını teslim ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Bu arada, güreşlerin organizatörlüğünü üstlenen ünlü güreş organizatörü Süleyman Kaplan, başkan Tuncay Kılıç'a teşekkür plaketi ve şilt verdi. Davul ve zurnalar eşliğinde gerçekleşen müsabakaların cazgırlıklarını da, yine Türkiye'nin en ünlü güreş cazgırı Osman Çayır ile Şükrü Kayabaş üstlendi.

Ülkenin dört bir yanından 352 güreşçinin katıldığı müsabakalarda, başpehlivanlığa güreşen Türkiye'nin ünlü başpehlivanları Serhat Gökmen ile sezgin Yüksel'in mücadelesi izleyenleri heyecanlandırdı. Akşam saatlerine kadar süren güreşlerde, başpehlivanlığı Serhat Gökmen kazanırken, Sezgin Yüksel ikinci, Cengiz Zengin de üçüncü oldu. Başaltı grubunda güreşen pehlivanların mücadeleleri ise izleyenlerin beğenisini kazandı.

Yaklaşık 40 derece sıcaklığa rağmen, finale kadar güreş arenasını terk etmeyen sporseverler, tonlarca su tüketti. Farklı kategorilerde yapılan müsabakaların sonunda dereceye giren sporculara ödülleri protokol mensupları tarafından verildi. Başpehlivan Serhat Gökmen ise, sponsorları, Güreş Federasyonu, Edremit Belediyesi ve işadamları tarafından hediye yağmuruna tutuldu. Yaklaşık 5 saat süren güreşlere, basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 11:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?