7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Edremit'te yangın önlemi eğitimi

Balıkesir’in Edremit ilçesi Orman işletme Müdürlüğü, 01 Haziran 2009 tarihinde başlayacak olan yangın sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Edremit Orman İşletme Müdürlüğünde görev yapacak yangın söndürme ekibindeki işçilere ve arazöz şoförlerine uygulamalı yangın söndürme tatbikatı ve yangından korunma eğitimi verildi.

Eğitime Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Nezir Şahbazoğlu, Koruma Şube Mühendisi İlhan Topcan, Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan, Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş, İşletme Şefleri ve İşletme Mühendisleri katıldı.

Eğitimde olası bir yangın halinde yapılması gerekenler, arazözlerin kullanımı, yangınla mücadele yöntemleri, güvenlik önlemleri ve yangın hazırlıkları anlatıldı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Koruma şube Müdürü Nezir Şahbazoğlu orman yangınlarına karşı en etkili yöntemin araç ve teçhizatın doğru ve yerinde kullanılması olduğunu, bilinçsiz kullanımın ise hem zaman kaybı, hem de yangının büyümesine yol açabileceğini söyledi.

Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan’da “Arazöz ve ekipmanların zamanında bakımlarının yapılmasının yangın söndürme çalışmalarında yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıracağını belirterek, ''Elimizde imkanlar dahilinde son model yangın söndürme ekipmanları bulunuyor. Bu ekipmanları nerede ve nasıl kullanacağımızı iyi bilir, yangınlara zamanında müdahale edebilirsek, yangınlara karşı yürütülen savaştan galip çıkarız” dedi.

Konuşmaların ardından, işçilere yangın sırasında haberleşme, makine ve yeni donanımların kullanımı da uygulamalı olarak anlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?